Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Cofeina Si Efectele Secundare


Guest Alex

Recommended Posts

In acest topic vom discuta despre "cofeina" si efectele secundare.
 
 
In fiecare dimineata cand ne trezim consumam cate o ceasca de cafea deoarece ne acorda energia de care avem nevoie pentru restul zilei.
Dar sunt multe persoane care stau noaptea pana tarziu pe site-uri/forumuri iar dimineata cand se trezesc considera ca o ceasca de cafea nu este de ajuns pentru aceea zii si mai consuma una sau doua. Pe parcursul zilei mai consumam si bauturi racoritoare gen Coca-Cola care contine destula cofeina insa nu dam prea mare atentie.
 
Consumata in cantitati prea mari, cofeina poate provoca efecte secundare neplacute, cum ar fi nervozitate, insomnie, anxietate, iritabilitate, tulburari gastrointestinale.
Aceste efecte adverse pot fi evitate in cazul in care se va limita cantitatea de cofeina de pe parcursul unei zile. Este destul de dificil insa sa se determine care este cantitatea exacta de cofeina din compozitia bauturilor alcoolice si a cafelei proaspat preparata.
 
 
Cofeina din bauturile racoritoare
Cantitatea specifica de cofeina din bauturile racoritoare variaza foarte mult, in functie de marca. In general 350 ml, in cazul majoritatii bauturilor cu cofeina, contin intre 22 si 72 mg de cofeina.
Printre sucurile care contin mai mult de 50 mg de cofeina se numara Mountain Dew si Vault, iar Coca Cola si Pepsi contin intre 35-38 mg de cofeina per portie/pahar.
Multe sucuri precum 7-up, Sprite sau Fanta, nu au in compozitie cofeina dar sunt disponibile in comert si bauturi precum Coca Cola sau Pepsi fara cofeina.
pentru_prima_data_in_istorie_coca_cola_s
 
Cofeina din cafea
Cofeina din cafea depinde de o serie de factori, inclusiv de tipul de boabe de cafea si de modul in care este pregatita cafeaua.
 
In general 250 ml de cafea contin in jur de 150 mg de cofeina, in timp ce aceeasi cantitate de cafea instant contine aproximativ 93 mg de cofeina, mult mai mult decat cofeina din compozitia aceleiasi cantatiti de suc.
 
In plus, exista mai multe tipuri de cafea, inclusiv decofeinizata. Valoarea medie continuta de o cafea decofeinizata este de aproximativ 5 mg per portie, dar uneori poate ajunge chiar si la 20-30 mg pe ceasca.
 
alimentecarecontincofeina.jpg
 
 
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...