Sign in to follow this  
CEO

Milioane de telefoane cu sistem Android, deturnate pentru minarea de cripto-monede (Internet)

1 post in this topic

facebook_rss.png twitter_rss.png

google-play-store.jpg?width=150&height=1

Chiar dacă preţul de tranzacţionare al monedelor virtuale a avut fluctuaţii importante în ultima lună, scăderile au fost doar temporare iar interesul publicului faţă de acestea este departe de a fi scăzut. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre creatorii de malware, care au transformat generarea şi apoi vânzarea de cripto-monede într-o activitate foarte profitabilă.

google-play-store.jpg?height=388&width=6

Telefonul mobil este cald la atingere, iar bateria scade văzând cu ochii. Tot mai mulţi dezvoltatori de aplicaţii pentru mobil experimentează cu metode alternative de finanţare care promit sume consistente de bani într-un timp relativ scurt, generate însă pe „cheltuiala” utilizatorilor care rămân cu telefoanele descărcate sau defectate prematur. Una dintre metode este strecurarea de cod maliţios în aplicaţii din magazinul Google Play, suficient de discret încât abuzul să nu fie imediat detectate de filtrele implementate pentru protejarea utilizatorilor.

Printr-o simplă redirecţionare a conexiunii, aplicaţiile compromise trimit utilizatorii către un website care rulează plugin-ul pentru generarea monedei Monero. Fără alte subterfugii, site-ul respectiv informează vizitatorii că le foloseşte dispozitivele pentru generarea de monede virtuale şi oferă posibilitatea de a întrerupe această activitate prin tastarea unui cod afişat pe ecran. Gândită pentru a ţine utilizatorii ocupaţi cel puţin 4 minute, activitatea oferă suficient timp pentru generarea unei mici sume de bani, fără a descărca prea mult bateria dispozitivului sau risca defectarea acestuia. Desigur, această „pauză” de finanţare forţată a dezvoltatorilor aplicaţiei se poate repeta la intervale de timp aleatorii.

Potrivit analizei efectuate de specialiştii companiei de securitate Malwarebytes, site-ul creat de autorii campaniei a adunat peste 30 milioane de vizite într-o singură lună, fapt ce sugerează existenţa unui număr impresionant de dispozitive Android compromise cu aplicaţii care minează cripto-monede.

 

(...)

Cuvinte cheie: android

Subiecte asemănătoare:
» Doogee V împrumută design-ul de la iPhone X şi Galaxy S9 şi integrează senzor de amprentă în display
» Cum se descurcă noile smartphone-uri Nokia pe piaţă? Avem primele cifre, iar acestea sunt surprinzătoare
» Essential Phone a vândut sub 90.000 de unităţi în 2017
» ZenFone 5 apare în imagini neoficiale. Design-ul cu „breton” şi cameră verticală este inspirat de iPhone X
» Snapdragon 845 sparge recorduri de performanţă pe Android

Articol original - Milioane de telefoane cu sistem Android, deturnate pentru minarea de cripto-monede, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
DCFB_lMWHqs

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this