Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

ATENTAT TERORIST ÎN Munchen, soldat cu cel puţin 9 morţi.


bayzzee123

Recommended Posts

Bilanţul atacului de la Munchen a ajuns la nouă morţi, poliţia verificând dacă printre cadavre se află cel al autorului crimelor, informează presa germană. Atacul din Munchen s-a produs la exact cinci ani de la masacrul comis la Oslo, în Norvegia, de un militant de extremă-dreapta, existând indicii că actul din Germania ar putea fi opera unui naţionalist nemulţumit de politicile favorabile imigraţiei, deşi nu este exclusă ipoteza unui atentat islamist. 

Poliţia germană a confirmat vineri seară că un individ s-a sinucis, verificând dacă este vorba de autorul atacului.

Conform unor surse, un cadavru a fost găsit la circa un kilometru de zona în care a avut loc atacul. Poliţia verifică dacă este cel al autorului atacului.

Revista Focus a relatat că un bărbat ar fi fost împuşcat de forţele speciale ale Poliţiei (SEK).

Atacul din Germania ar putea fi opera unui extremist de dreapta

Atacul din Munchen s-a produs la exact cinci ani de la masacrul comis la Oslo, în Norvegia, de un militant de extremă-dreapta, existând indicii că actul din Germania ar putea fi opera unui naţionalist nemulţumit de politicile favorabile imigraţiei, deşi nu este exclusă ipoteza unui atentat islamist.

Un indiciu că atacul de la Munchen ar putea fi opera unui extremist de dreapta este declaraţia unui presupus atacator, care a fost filmat strigând "sunt german" în timp ce profera ameninţări cu o armă de foc.

Grupuri de extremă-dreapta au criticat dur politicile Guvernului Angela Merkel favorabile imigraţiei. În ultimul an, au existat numeroase atacuri la centre pentru imigranţi din Germania, în contextul în care, în 2015, pe teritoriul Germaniei au intrat 1,2 milioane de extracomunitari veniţi din Orientul Mijlociu şi din Africa.

Autorităţile germane cercetează ipoteza unui "act terorist" în cazul atentatului comis la Munchen, soldat, conform bilanţului preliminar, cu cel puţin şase morţi, însă nu există dovezi clare privind implicarea vreunui grup islamist.

Atacul de la Munchen intervine la exact cinci ani de la masacrul comis la Oslo de un extremist de dreapta, Anders Behring Breivik, care a omorât 77 de persoane pentru că se opunea imigraţiei şi multiculturalismului.

O altă ipoteză este cea a unui act terorist comis de un militant ori de un simpatizant al reţelelor teroriste Stat Islamic sau Al-Qaida. Simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au salutat, pe site-uri de socializare, atentatul comis vineri după-amiază într-un centru comercial din Munchen. Este vorba de al treilea atac comis în Occident în ultimele opt zile, după atentatele din Nisa şi centrul Germaniei, revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...