Sign in to follow this  
CEO

„Gafa” deblocării cu Face ID de la prezentarea iPhone X a fost datorată erorii umane (Telefoane mobile)

1 post in this topic

facebook_rss.png twitter_rss.png

faceid-640.jpg?width=150&height=120

iPhone X vine cu noua tehnologie de autentificare Face ID, care foloseşte un sistem avansat de senzori şi camere infraroşu pentru a recunoaşte faţa utilizatorului. Din păcate pentru Apple, demonstraţia de pe scenă nu a funcţionat de la prima încercare, aşa cum a fost promis cu doar câteva secunde în cadrul prezentării. Se pare însă că gafa nu a fost datorată unei probleme cu tehnologia Face ID sau software-ul din spatele acesteia, ci unei eroari umane.

faceid-640.jpg?width=640&height=360

Ca în cazul majorităţii sistemelor de securitate biometrice, Apple necesită setarea unei parole alfanumerice sau a unui PIN pentru a putea folosi Face ID (sau Touch ID). La pornirea telefonului, înainte de a te putea autentifica folosind recunoaşterea facială sau prin intermediul amprentei, este necesară introducerea acestei parole. Se pare că echipa care a pregătit telefoanele care urmau să fie folosite pe scenă în cadrul demonstraţiei a uitat să introducă mai întâi parola PIN de pe telefon înainte ca acesta să fie poziţionat pe masă.

Toată situaţia a durat doar câteva secunde, întrucât Craig Federighi, Senior VP al Apple în cadrul diviziei de Software Engineering, a preferat să ia telefonul de rezervă decât să încerce să deblocheze telefonul folosind parola. Totul a decurs foarte bine după pornirea celui de-al doilea telefon, Federighi chiar insistând de mai multe ori pe parcursul demonstraţiei pe funcţia de deblocare Face ID.

Desigur, mulţi dintre cei care au văzut stream-ul live vor rămâne cu impresia că Face ID nu funcţionează conform specificaţiilor, iar alţii vor aştepta lansarea telefonului pentru a vedea testele reale ale tehnologiei. Având în vedere că mai sunt două luni până când iPhone X va ajunge pe piaţă, chiar dacă era o problemă hardware sau software, era destul timp pentru Apple să o rezolve înainte de lansarea oficială.

(...)

Cuvinte cheie: iphone x, smartphone, apple, ios, face id,

Subiecte asemănătoare:
» Apple Watch ar putea căpăta funcţie pentru detectarea problemelor cardiace
» iPhone 8 şi iPhone X: Apple a lansat trei noi smartphone-uri, un ceas şi Apple TV 4K. Caracteristicile tehnice, preţurile şi disponibilitatea dispozitivelor
» Facebook introduce funcţia Instant Video pentru redarea clipurilor fără internet
» Essential Phone a fost supus la testul suprem: impactul cu solul [VIDEO]
» iPhone X, noul flagship Apple, ar putea fi echipat cu un procesor hexa-core

Articol original - „Gafa” deblocării cu Face ID de la prezentarea iPhone X a fost datorată erorii umane, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
1JQHkXhEv5M

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this