Sign in to follow this  
CEO

Android în septembrie 2017: Nougat continuă să crească, Oreo este complet absent (Software)

1 post in this topic

facebook_rss.png twitter_rss.png

androidsept2017-640.jpg?width=150&height

Android Oreo este pe piaţă deja de o lună, însă momentan nu au fost lansate dispozitive echipate cu această versiune. Din păcate, nici mulţi dintre utilizatorii de dispozitive Nexus sau Pixel nu au primit încă acces la noul sistem de operare de la Google, întrucât acesta nu a reuşit să atingă nici 0,1% din totalul dispozitivelor cu acces la Google Play Services. Nougat, în schimb a mai crescut puţin în luna septembrie.

androidsept2017-640.jpg?width=640&height

În topul versiunilor de Android de pe dispozitivele active pentru luna în curs, „bătrânul” Marshmallow este liderul incontestabil, cu 32,2% din piaţa de Android. Acesta este urmat la distanţă mică de Lollipop, cu 28,8%, în timp ce pe locul trei se situează Nougat, versiunea de Android lansată anul trecut, cu 15,8% din piaţă. Aceasta este prima dată când Nougat reuşeşte să intre în top 3 versiuni de Android.

Locul patru este ocupat de Android KitKat (15,1%), una dintre cele mai populare versiuni ale sistemului de operare din toate timpurile, care reuşeşte încă din 2013 să se păstreze pe poziţii superioare în acest top. Jelly Bean este de asemenea unul dintre „veterani”, însă a scăzut abia pe locul al cincilea, cu 6,9% din totalul dispozitivelor cu acces la Play Store, în timp ce ultimele două locuri sunt ocupate de Ice Cream Sandwich cu 0,6% şi Gingerbread cu 0,6%.

Android Oreo va începe probabil spre sfârşitul anului să apară în acest top, după ce noile dispozitive Pixel 2 vor fi anunţate şi lansate, iar actualizările pentru dispozitivele altor producători vor începe să fie livrate. Cu puţin noroc, dispozitivele Nokia de la HMD Global şi modelele mai recente de la HTC, LG, Samsung şi Sony vor începe actualizarea la noul Android înainte de finalul lui 2017.

(...)

Cuvinte cheie: android, nougat, oreo, smartphone, sistem de operare, Google,

Subiecte asemănătoare:
» Samsung pregăteşte un telefon „Note” cu ecran flexibil
» Facebook introduce funcţia Instant Video pentru redarea clipurilor fără internet
» Essential Phone a fost supus la testul suprem: impactul cu solul [VIDEO]
» BlackBerry PRIV şi DTEK rămân fără actualizări software
» Funcţia Edge Sense de pe HTC U11 permite acum setarea de scurtături personalizate

Articol original - Android în septembrie 2017: Nougat continuă să crească, Oreo este complet absent, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
_5YMIAeAITo

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this