Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Expert: Dacă există, civilizaţiile extraterestre avansate au depăşit deja faza biologică (Inteligenta artificiala)


yasha

Recommended Posts

  • Admin

facebook_rss.png twitter_rss.png

post.jpg?width=150&height=120
Susan Schneider, expert de la Universitatea din Connecticut şi Institutul pentru Studii Avansate de la Princeton, crede că este foarte posibil ca în univers să existe civilizaţii foarte avansate, unele vechi de miliarde de ani, care au depăşit faza organică. Aceste forme de viaţă sunt, în opinia ei, guvernate de tehnologie şi nu de biologie. Şi pe Terra viitoarele civilizaţii vor fi şi ele bazate pe inteligenţa artificială. 
 
În cazul în care există, aceste creaturi sunt aproape nemuritoare, potrivit expertei. Mai mult, este posibil ca super-civilizaţiile de acest gen să monitorizeze chiar în acest moment Pământul, fără a lăsa urme sau a interveni. Unele dintre ele ar putea fi vechi de miliarde de ani. 

Extratereştrii respectivi îşi au originile tot în fiinţe bilogice, precum oamenii. Şi civilizaţia noastră actuală face paşti spre o lume post-biologică. Sunt dezvoltate implanturi pentru creier care să îmbunătăţească performanţele congnitive şi de memorare ale oamenilor, într-o lume în care vor concura cu maşini înzestrate cu inteligenţă artificială pentru locuri de muncă şi resurse. 

Potrivit cercetătoarei, formele de viaţă bazate pe siliciu au multe avantaje comparativ cu cele bazate pe carbon. Pot călători în spaţiu fără scuturi anti-radiaţii, nu se îmbolnăvesc, nu obosesc şi au o putere de procesare a informaţiilor mult mai mare. Totuşi, Schneider nu exclude posibilitatea ca viaţa să nu existe nicăieri altundeva în univers. 
 
post.jpg?width=640&height=370
 
Lordul Martin Rees, un astrofizician care ocupă funcţia de Astronomer Royal la curtea Reginei Elisabeta a II-a, crede şi el că perioada ocupată de inteligenţa organică pe Terra, căreia îi aparţin oamenii, va fi doar una scurtă, o mică licărire undeva pe calea dintre apariţia primelor semne de viaţă acum 4 miliarde de ani şi miliardele de ani în care maşinile vor stăpâni planeta şi universul. Astrofizicianul a vorbit şi despre extratereştri.
 
Dacă omenirea va supravieţui, abia peste câteva secole va deţine tehnologia necesară pentru a descoperi viaţa în univers. Lordul crede că formele de inteligenţă cu care omenirea va lua contact vor fi total diferite de cele pe care le cunoaştem. „Va fi un fel de entitate electronică”, a declarat el. Cu alte cuvinte, aceşti extratereştri vor fi, cel mai probabil, inteligenţa electronică în care au evoluat maşinile în altă parte a spaţiului.
 
(...)

Cuvinte cheie: extraterestri, inteligenta, univers

Subiecte asemănătoare:
» Jumătate din materia care „lipsea” din univers a fost găsită
» Vom muri singuri, aici pe Pământ? Şansele ca o civilizaţie extraterestră să ne ajute sunt mici
» Vladimir Putin: Ţara care va fi lider în acest domeniu va conduce lumea
» ROBOŢII CONŞTIENŢI. Modurile în care inteligenţa artificială schimbă lumea în bine
» ROBOŢII CONŞTIENŢI. Armele inteligente care pot găsi şi anihila singure ţinte. Dacă Skynet va exista vreodată, de aici a plecat totul

Articol original - Expert: Dacă există, civilizaţiile extraterestre avansate au depăşit deja faza biologică, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
OPyDHfkxfGc

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...