Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Facebook propune utilizatorilor să încarce pozele nud în reţeaua de socializare (Internet)


yasha

Recommended Posts

  • Admin

facebook_rss.png twitter_rss.png

facebook.jpg?width=150&height=120

Facebook vine cu o propunere cel puţin ciudată, dar care ar putea împiedica folosirea reţelei de socializare în scopul distribuirii publice a pozelor indecente găsite în telefoanele utilizatorilor.

Cunoscut sub denumirea  de „revenge porn”, fenomenul se manifestă prin distribuirea pozelor din colecţia personală a victimelor, unele putând fi chiar nuduri obţinute cu acordul protagoniştilor, în mediul public, cu scopul răzbunării şi defăimării persoanei vizate.

facebook.jpg?height=391&width=640

Lucrând în colaborare cu autorităţile australiene, Facebook a anunţat o iniţiativă menită nu doar să limiteze propagarea conţinutului pornografic după ce a ajuns pe internet, ci să împiedice cu totul publicarea acestuia.

În cadrul programului pilot desfăşurat deocamdată doar pe teritoriul Australiei, utilizatorii Facebook care sunt îngrijoraţi de posibilitatea ca poze din colecţia personală ar fi putut ajunge în posesia unor persoane rău intenţionate trebuie să anunţe mai întâi un reprezentant al autorităţii locale competente şi să răspundă câtorva întrebări conţinute într-un document, care este trimis apoi către Facebook. În urma solicitării primite, un reprezentant al reţelei de socializare va contacta persoana în cauză pentru a solicita trimiterea imaginilor în cadrul unei sesiuni Facebook Messenger.

Imaginile nu sunt vizionate şi nu sunt stocate pe serverele Facebook. În schimb, un sistem computerizat asistat cu tehnologii AI va analiza fiecare imagine, stabilind o semnătură digitală care poate fi folosită ulterior pentru descoperirea duplicatelor. Astfel, dacă altcineva va încerca să posteze aceeaşi imagine pe Facebook sau Instagram, tentativa va fi blocată automat iar contul de utilizator adus în atenţia autorităţilor.

Rămâne de văzut cât de eficient este acest sistem de filtrare şi dacă nu cumva poate fi păcălit modificând imaginile într-o aplicaţie pentru editat poze. De departe, cea mai mare problemă va fi convingerea victimelor să ceară ajutor într-o problemă atât de sensibilă, trimiterea pozelor compromiţătoare unui reprezentant Facebook implicând un nivel de încredere greu de acordat în condiţii obişnuite.

(...)

Cuvinte cheie: Facebook

Subiecte asemănătoare:
» Membri ai Senatului SUA propun noi reglementări pentru Facebook, Google şi Twitter, după ce aceste servicii au fost folosite pentru propagandă
» Facebook începe testarea Instant Articles cu taxă pe Android
» Facebook introduce Explore Feed, un News Feed alternativ
» A pierdut pe Facebook pariul făcut cu poliţia şi s-a predat singur
» Facebook va activa funcţia Stories şi pentru pagini oficiale

Articol original - Facebook propune utilizatorilor să încarce pozele nud în reţeaua de socializare, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
KOw91RlUAI0

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...