Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Intel înfiinţează Core and Visual Computing Group, o nouă divizie specializată în producerea de chip-uri pentru acceleratoare grafice high-end (Business)


yasha

Recommended Posts

  • Admin

facebook_rss.png twitter_rss.png

nervana.jpg?width=150&height=120

Raja Koduri, fostul lider al Radeon Technologies Group, a „dezertat” din compania deţinută de AMD pentru a trece în tabăra Intel, unde va conduce o nouă companie specializată în soluţii pentru grafică integrată şi complementarea acestora cu soluţii high-end pentru acceleratoare grafice discrete.

small-amd-radeon-rx-vega-6.jpg?width=626

Poziţia lui Raja Koduri la cârma noii divizii Core and Visual Computing Group este de vicepreşedinte senior şi arhitect şef, responsabil cu supravegherea activităţii de proiectare a microprocesoarelor cu aplicaţii în domeniul accelerării grafice, procesare asistată de GPU, media, imagistică şi aplicaţii de inteligenţă artificială.

Inginer cu o vastă experienţă în domeniul proiectării de microprocesoare, Raja Koduri a avut un rol esenţial în păstrarea AMD, prin divizia Radeon Technologies Group, într-o poziţie de competitivitate cu rivalul NVIDIA, cea din urmă companie dispunând de resurse financiare net superioare pentru activitatea de cercetare şi dezvoltare.

Pe termen scurt, este greu de crezut că plecarea lui Raja Koduri la Intel va aduce rezultate spectaculoase pentru Intel. Însă spre deosebire de AMD, Intel dispune de resurse financiare consistente pentru a susţine dezvoltarea agresivă a noii ramuri Core and Visual Computing Group. De ajutor ar putea fi şi portofoliul existent de tehnologii Intel, acceleratorul Xeon Phi dezvoltat pentru aplicaţii Compute putând servi drept fundaţie pentru o nouă linie de acceleratoare grafice high-end, modelate sub îndrumarea fostului arhitect AMD.

Cu siguranţă, acceleratoarele grafice pentru jocuri nu reprezintă singura prioritate pentru Intel, compania având interese majore şi în piaţa emergentă a soluţiilor de procesare AI, sistemele de control pentru vehicule autonome fiind doar unul dintre domeniile care se anunţă foarte profitabile în viitorul apropiat.

Pus în contextul plecării lui Raja Koduri din fruntea Radeon Technologies Group la divizia Core and Visual Computing Group nou înfiinţată de Intel, parteneriatul dintre Intel şi AMD pentru lansarea gamei de procesoare Intel Core H, înzestrate cu acceleratoare grafice Radeon VEGA, devine cu atât mai interesant de urmărit. Rămâne de văzut cum va evolua această apropiere dintre Intel şi AMD, în contextul în care divizia de plăci video AMD pare să fi ajuns într-o fundătură cu gama Radeon VEGA de acceleratoare grafice dedicate, incapabile să concureze în mod profitabil actuala ofertă de soluţii grafice NVIDIA. 

(...)

Cuvinte cheie: Intel, AMD

Subiecte asemănătoare:
» Intel şi AMD pregătesc seria de procesoare Core H, cu grafică integrată Radeon Vega şi memorii HBM2
» QNAP TS-x77: prima gamă de dispozitive NAS echipată cu procesoare Ryzen de la AMD
» Intel nu mai oferă frecvenţele „turbo” ale procesoarelor sale pentru performanţa multi-core
» Intel va lansa gama de procesoare Pentium Gold
» Marele Paul Otellini, fostul şef al Intel, a murit

Articol original - Intel înfiinţează Core and Visual Computing Group, o nouă divizie specializată în producerea de chip-uri pentru acceleratoare grafice high-end, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
GKzh2qOiC-4

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...