Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Apple cumpără InVision. Achiziţia ar putea duce la smartphone-uri fără „cocoaşă” şi performanţă foto mai bună (Telefoane mobile)


yasha

Recommended Posts

  • Admin

facebook_rss.png twitter_rss.png

iphone-camera-640.jpg?width=150&height=1

De fiecare dată când Apple a cumpărat o companie în ultimii câţiva ani, tehnologiile pe care acestea o le dezvoltau s-au materializat în noi funcţii pentru dispozitivele sale. Cea mai recentă achiziţie din portofoliul gigantului american este InVisage, care realizează aşa-numitul QuantumFilm, un strat transparent care ar putea înlocui siliconul camerelor foto de pe următoarele iPhone-uri, care este de zece ori mai subţire. Astfel, camerele noilor smartphone-uri Apple ar putea fi mai mici, dar şi mai performante.

iphone-camera-640.jpg?width=640&height=3

Probabil că nu vom vedea noile camere foto care beneficiază de tehnologia QuantumFilm în viitorul foarte apropiat, însă atunci când acestea vor fi dezvoltate, am putea asista la o nouă schimbare majoră în designul dispozitivelor portabile Apple. Cu ajutorul QuantumFilm, camerele foto pot fi reduse în dimensiuni, fără ca acestea să facă rabat la performanţă. Ba dipotrivă, stratul de material dezvoltat de InVision este şi mult mai transparent decât siliconul, ajutând astfel la captarea unei cantităţi mai mari de lumină.

Astfel, camerele foto rezultate din această achiziţie, ar putea avea performanţă ridicată în condiţii de iluminare slabă şi vor putea fi totodată integrate perfect în corpul subţire al telefoanelor, fără inesteticele „cocoaşe” pe care le-am văzut de la iPhone 6 şi până în prezent, recentul iPhone X fiind echipat cu o cameră şi mai mult ieşită în relief decât în cazul generaţiilor precedente.

Desigur, pentru ca acest lucru să se întâmple, Apple va trebui să îşi dezvolte proprii senzori foto, ceva ce nu este atât de ieşit din comun pe cât pare. În ultimii ani, compania a început să îşi producă propriile procesoare, propriile cipuri grafice şi propria sticlă, renunţând la parteneriatele cu alte companii. Momentan, Sony oferă cei mai performanţi senzori foto disponibili, însă nu ar fi deloc ieşit din comun să vedem tranziţia iPhone-urilor către mai multă tehnologie dezvoltată intern.

Probabil că iPhone 11 (sau XI), care va ajunge cel mai probabil pe piaţă în toamna anului viitor, nu va fi foarte diferit faţă de iPhone X la exterior, însă un eventual iPhone 12 ar putea fi primul smartphone Apple cu stabilizare optică şi cameră integrată perfect cu spatelede sticlă al telefonului.

(...)

Cuvinte cheie: iphone, apple, ios, invision, camera foto

Subiecte asemănătoare:
» Touchscreen-ul de pe iPhone X nu rezistă la temperaturi scăzute. Apple promite rezolvarea prin update de software
» Un bărbat a cumpărat 25 de telefoane iPhone X pentru a-şi cere iubita în căsătorie
» Apple ar putea lansa un iPad Pro cu ecran edge-to-edge şi Face ID
» Marile avantaje şi slăbiciuni ale fiecărui brand popular de smartphone-uri. La ce să te aştepţi dacă îţi cumperi telefon Samsung, Apple, Huawei sau Sony
» Peste 1.200 de jucători de valoarea lui Neymar sau 577 de aeronave Airbus A380. Iată ce poate cumpăra Apple cu miliardele de dolari pe care le are într-un paradis fiscal

Articol original - Apple cumpără InVision. Achiziţia ar putea duce la smartphone-uri fără „cocoaşă” şi performanţă foto mai bună, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
bMsNl-pGfP0

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...