Sign in to follow this  
CEO

HTC anunţă Vive Focus, un nou dispozitiv VR de sine stătător (Realitate virtuală)

Recommended Posts

facebook_rss.png twitter_rss.png

vive-focus.jpg?width=150&height=120

HTC a anunţat în mod oficial Vive Focus, dispozitivul de realitate virtuală de sine stătător, care poate fi folosit oriunde... atât timp cât eşti în China. În ciuda zvonurilor care sugerau că Vive Focus va veni într-o formă sau alta şi în vest printr-un parteneriat cu Google pentru platforma Daydream, HTC a confirmat că se va concentra pe consolidarea platformei de distribuţie software Viveport din China, lansând Focus doar în această regiune.

vive-focus.jpg?height=360&width=640

Noul dispozitiv VR de la HTC va funcţiona fără un computer sau smartphone, într-un mod nu foarte diferit faţă de Oculus Go, anunţat de Facebook în urmă cu doar câteva luni. Acesta are la bază chipset-ul Snapdragon 835, care asigură performanţă ridicată în aplicaţiile cu grafică 3D avansată şi senzori interni care asigură o imersiune ridicată, utilizatorul putându-se mişca liber în mediul de joc.

Din punct de vedere al design-ului, Vive Focus împrumută câteva concepte de la alte dispozitive similare, însă nu obligatoriu de la „fratele” sau mai scump pentru PC-uri HTC Vive. Întregul dispozitiv este realizat din plastic, iar sistemul de prindere pare să fie similar cu cel de pe PlayStation VR. În partea din faţă pot fi observate două camere video, care probabil că vor oferi şi posibilitatea de utilizare alături de conţinut AR. Ce nu ştim însă este cât de performant este display-ul de pe Vive Focus.

De asemenea, nu avem nicio idee despre disponibilitate şi preţ pentru noul Vive Focus, compania anunţând momentan că dispozitivul este disponibil pentru dezvoltatorii de software. În acelaşi timp, HTC a confirmat că are deja peste 100 de parteneri care vor realiza conţinut compatibil cu Focus. Este posibil însă ca acest conţinut să fie de fapt cel dedicat platformei Viveport, iar aceşti parteneri doar să porteze conţinutul de pe PC pe platforma mobilă.

(...)

Cuvinte cheie: htc, vive focus, realitate virtuală, vr, viveport

Subiecte asemănătoare:
» Go4News 30 oct. - 3 nov.: Se vinde BMW-ul lui Steve Jobs, posteriorul robot folosit de Ford, Offline Lamp te ajută să te concentrezi, lansarea HTC U11+ şi gadgetul care curăţă labele câinilor
» HTC ar putea anunţa sistemul VR Vive Focus la Vive Developer Conference
» HTC lucrează la un smartphone cu sistem dual-camera
» HTC anunţă smartphone-urile U11+ şi U11 life. Modelul mai puternic are un spate transparent, prin care se văd componentele interne
» HTC U11 Life a fost listat înainte de termen pe site-ul unui operator telecom

Articol original - HTC anunţă Vive Focus, un nou dispozitiv VR de sine stătător, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
r2ezbjZY1Ic

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this