Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Procesoarele Intel, vizate de 8 noi vulnerabilităţi din varianta exploit-ului Spectre, 4 dintre acestea fiind evaluate cu risc „critic” de securitate (Componente PC)


yasha

Recommended Posts

  • Admin

facebook_rss.png twitter_rss.png

intel-cheese.jpg?width=150&height=120

Deconspirată împreună cu Meltdown, Spectre este considerată o vulnerabilitate mai puţin gravă, dar care poate fi expusă în moduri diferite, făcând dificilă găsirea unui remediu definitiv.

intel-cheese.jpg?height=442&width=600

Afectând mai ales procesoarele Intel, Meltdown s-a dovedit a fi un exploit foarte greu de corectat fără a compromite stabilitatea şi performanţele dispozitivelor compromise. Operaţiunea prin care Intel urma să facă rapid uitate toate problemele lansând în timp util patch-urile de securitate necesare s-a transformat într-un dezastru de PR, remediile furnizate cauzând repornirea spontană a PC-urilor şi chiar introducerea altor vulnerabilităţi mai uşor de exploatat în atacuri informatice.

În timp ce Meltdown a fost în mare parte rezolvat cu un al doilea set de patch-uri, pentru exploit-ul Spectre situaţia este mai complicată, remedierea presupunând noi versiuni Bios care să includă actualizări de microcod pentru procesorul de sistem. Problema este că nu toţi producătorii hardware sunt cooperanţi, multe dintre echipamentele afectate fiind de mult ieşite din perioada de garanţie.

Grupate într-o categorie numită Spectre-ng, noile vulnerabilităţi vizează un număr uriaş de servere şi PC-uri echipate cu procesoare Intel, cât şi dispozitive echipate cu procesoare ARM (smartphone, tablete). Detaliile tehnice nu au fost dezvăluite, dar ştim că acestea vizează îndeosebi interceptarea de informaţii sensibile, cum ar fi parole de utilizator şi chei criptografice, păstrate de aplicaţii legitime în spaţiul de memorie protejată al sistemului de operare.

Încadrate de Intel la cea mai ridicată clasă de risc, noile variante ale exploit-ului Spectre vor fi adresate în primă fază cu patch-uri Windows, aflate deocamdată în curs de pregătire. Însă pentru protecţie completă este necesară şi actualizarea versiunii de microcod (firmware conţinut chiar în procesorul de sistem), procedeu care la anumite modele de procesoare Intel poate induce penalizări de performanţă.

 

(...)

Cuvinte cheie: intel

Subiecte asemănătoare:
» Intel renunţă la gama de procesoare Kaby Lake-X, acuzând vânzările slabe
» Procesoarele Intel „Cannon Lake” pe 10 nm vor întârzia mai mult decât estima compania iniţial
» Intel propune folosirea unităţilor GPU, în locul procesorului de sistem, pentru accelerarea sarcinilor de scanare antivirus
» Compania ZTE a fost sancţionată de SUA pentru vânzarea de tehnologii americane către Iran şi Coreea de Nord
» Intel renunţă să mai remedieze exploit-ul Spectre şi pentru PC-urile echipate cu procesoare de generaţie mai veche

Articol original - Procesoarele Intel, vizate de 8 noi vulnerabilităţi din varianta exploit-ului Spectre, 4 dintre acestea fiind evaluate cu risc „critic” de securitate, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
xsw8HqginkE

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...