Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Uber promite lansarea unui serviciu „flying taxi” şi dezvăluie prototipul unui vehicul de zbor cu propulsie electrică (Auto)


yasha

Recommended Posts

  • Admin

facebook_rss.png twitter_rss.png

pipistrel-evtol4uber-preview-3.jpg?width

Gazdă a conferinţei Uber Elevate organizată în oraşul Los Angeles, Uber a anunţat mai multe parteneriate şi inovaţii tehnologice care ar putea pune bazele primelor reţele de transport urban pe calea aerului, asigurat folosind vehicule de zbor semi-autonome, prevăzute cu propulsie electrică.

Chiar dacă nu va produce în mod direct vehicule de zbor, Uber anunţă colaborări cu „lideri din industrie” pentru dezvoltarea unor vehicule compatibile cu viitoarea reţea uberAIR. Aflat deocamdată la stadiul de concept, primele vehicule de acest tip va fi capabil de decolare verticală, respectiv deplasare cu viteză de 250 - 480 Km/h la o altitudine de minim 300 metri deasupra aglomerărilor urbane. În prezent, Uber susţine dezvoltarea a două vehicule prototip, Embraer X şi Alpha Electro.

dreammaker-estadio-embraer-x-2-preview.j

La nivel de bază Uber Air este un serviciu de taxi aerian asigurat cu vehicule de zbor asemănătoare dronelor controlate de la distanţă, însă mult mai sigure şi dimensionate pentru o capacitate de până la 4 pasageri. Pentru a folosi noul serviciu de taxi, doritorii vor apela aplicaţia Uber Air pentru a descoperi cea mai apropiată staţie de preluare amenajată (poate fi acoperişul unei clădiri sau un perimetru delimitat într-o parcare publică). Comanda plasată din cadrul aplicaţiei va include atât punctul de plecare dar şi destinaţia dorită, alegerea rutei de zbor şi pilotarea efectivă căzând în seama computerului de bord dirijat prin reţeaua UberAIR.

Potrivit companiei, testele cu vehicule de zbor prototip vor începe din anul 2020, urmând ca primul serviciu comercial de taxi aerian să fie inaugurat în prejma anului 2023. Dar până atunci rămâne de rezolvat o întreagă serie de provocări dificile: stabilirea unui cadrul legal care să permită zboruri comerciale de joasă altitudine în zonele urbane, obţinerea certificărilor pentru siguranţă, redundanţă în cazul apariţiei de defecţiuni, responsabilitate în cazul accidentelor, asigurarea de spaţii suficiente pentru aterizare şi autonomia bateriilor folosite.

pipistrel-evtol4uber-preview-3.jpg?width

Cât despre costul noului serviciu de taxi zburător, Uber promite că acesta nu va depăşi nivelul Uber X, cea mai costisitoare opţiune din oferta actuală, urmând ca tarifele să fie reduse treptat pe măsură ce tehnologia va ajunge la maturitate.

 

(...)

Cuvinte cheie: Uber

Subiecte asemănătoare:
» Prima persoană ucisă de un automobil autonom. Compania Uber suspendă testarea maşinilor fără şofer în SUA
» Uber va impune o limită de 12 ore de activitate pe zi pentru şoferii parteneri
» Uber primeşte o lovitură puternică. Curtea Europeană de Justiţie a decis că este o companie de transport de persoane
» Compania Uber este acuzată că a angajat foşti agenţi CIA pentru a spiona concurenţa
» Patronii Uber au ascuns o breşă de securitate care a expus datele personale a 57 milioane de utilizatori

Articol original - Uber promite lansarea unui serviciu „flying taxi” şi dezvăluie prototipul unui vehicul de zbor cu propulsie electrică , de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
qckeAeO4I1E

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...