Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Welcome Guest!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Intact

Addicted Gamers
 • Content count

  165
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Poor

2 Followers

About Intact

 • Rank
  Dedicated

Personal Information

 • Country
  MOLDOVA, REPUBLIC OF
 • Gender
  Female

Contact Methods

 • Facebook
  Eduard Covalciuc

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dispozitivele purtabile au atras mereu atenția cumpărătorilor prin utilitatea pe care o prezentau pentru sănătatea utilizatorului, dar Apple Watch joacă în cu totul altă ligă. Foarte multe companii și-au încercat norocul când vine vorba despre dispozitivele purtabile care au încorporat un monitor cardiac care îi poate informa pe utilizatori dacă este ceva în neregulă cu sănătatea inimii lor. Momentan , Apple Watch-urile sunt considerate a fi în topul preferințelor celor care vor să se simtă și să fie în siguranță în orice circumstanțe. Din câte se pare, dispozitivul lansat de Apple, Apple Watch, este foarte potrivit pentru asemenea sarcini, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea California în colaborare cu Cardiogram, o aplicație destinată Apple Watch-urilor. În cadrul acestui studiu, specialiștii au ajuns la concluzia că senzorul cardiac al dispozitivelor poate detecta diferența între fibrilațiile atriale și ritmul normal al inimii, potrivit Ubergizmo. Deși Apple Watch nu este în mod necesar un dispozitiv destinat diagnosticării, studiul a demonstrat că purtabilele pot trece dincolo de simpla înregistrare a activității zilnice și că are potențialul de a deveni o unealtă care să îți asigure sănătatea. De fapt, suntem destul de siguri că acesta a și fost scopul companiei, mai ales în urma zvonurilor care susțineau că Apple are o echipă secretă care lucrează la un senzor de glucoză. Având în vedere că Apple Watch vine cu un GPS încorporat, procesor dual-core, fiind rezistent la apă de până la 50 de metri adâncime, investiția ta nu va fi în zadar și ți se garantează o rezistență destul de mare a dispozitivului. În plus, el îți înregistrează cu precizie distanța, viteza și ritmul cardiac în timp real, indiferent de activitățile pe care le întreprinzi. Astfel, deși Apple Watch este la bază un dispozitiv purtabil util pentru momentele în care te antrenezi, senzorul care îți înregistrează ritmul cardiac îți permite să-ți verifici în permanență starea de sănătate, identificând anomaliile și posibilele pericole. Prețul pentru Apple Watch 2 se află momentan la reducere, având un preț de 2.199 de lei și îl puteți găsi AICI. Dacă totuși nu doriți să investiți atât de mult într-un dispozitiv purtabil care dispune de un senzor care înregistrează activitatea cardiacă, există și alte alternative de calitate, cu prețuri mai bune: Apple Watch 1 are un preț destul de bun și momentan beneficiază și de reducere, fiind ideal pentru a-ți măsura intensitatea antrenamentelor, dar și pentru a-ți monitoriza sănătatea. În plus, mulțumită procesorului performant dual core, aplicațiile tale se lansează fără întârziere și sunt mereu actualizate. Dacă te interesează acest model, poți afla mai multe detalii AICI. Smartwatch-ul Poseidon este ideal pentru măsurarea pulsului cardiac și momentan se află la o reducere de 43%. Toate specificațiile acestui model sunt disponibile AICI.
 2. Un nou studiu publicat în urmă cu câteva zile confirmă faptul că internauții sunt mai curioși de performanțele noului Nintendo Switch, decât de PS4 Pro sau iminentul Project Scorpio. Consolele de gaming nu sunt neapărat ieftine. Cele mai multe dintre ele sunt peste 1000 de lei, iar PlayStation 4 Pro ajunge pe la 1750 lei. Viitorul Xbox Project Scorpio, la scurt timp după lansare, va avea și el o valoare de achiziție de aproximativ 1700 – 1800 lei. Din acest motiv, o eventuală decizie de achiziție ar fi bine să implice un studiu elaborat înainte. Nu de alta, dar ar fi păcat să te ancorezi de o platformă care nu prezintă un interes remarcabil pentru dezvoltatorii importanți din industrie. O comunitate bogată de gameri în spate este de asemenea un detaliu important de avut în calcul. Spre surprinderea celor care credeau că lupta pentru cea mai bună consolă se dă exclusiv între Xbox și PlayStation, vor fi uimiți de concluzia unui nou raport al celor de la Nielsen. Din documentul Nielsen Games 360 Report publicat integral la această adresă, reiese că Nintendo Switch a reușit să genereze cel mai mare interes printre cei care cochetau cu achiziția unei console în viitorul apropiat. Nu mai puțin de 16% dintre gamerii cu vârste de la 13 ani în sus au afirmat că vor achiziționa probabil un Nintendo Switch. Următoarea poziție a fost ocupată de PS4 Pro cu 15% și Project Scorpio de la Microsoft cu 13%. Merită reținut că viitoare consolă a gigantului din Redmond nu a fost lansată momentan oficial, dar compania americană a făcut deja investiții semnificative în promovarea ei și se pare că soluțiile adoptate nu au fost neapărat suficiente.Lăsând la o parte gamerii, dintre internauții obișnuiți care și-au dat cu părerea despre acest subiect, 12% a afirmat că se gândesc la Switch atunci când este vorba de o viitoare consolă, în timp ce 11% visează la un PS4 Pro. Doar 9% își doresc destul de mult un Project Scorpio. În altă ordine de idei, până și cei de la Nintendo au anunțat la câteva săptămâni după lansarea noului Switch că nu reușesc să-l producă suficient de repede pentru a face față cererii.
 3. Samsung Galaxy S8 a venit cu o mulțime de surprize pentru cumpărătorii telefonului, însă nu toate pot fi considerate plăcute. Cu toții știm că telefoanele se încarcă mai repede dacă le lăsăm deoparte cât timp sunt conectate la sursa de energie. Când folosești smartphone-ul în timp ce acesta este la încărcat, vei prelungi perioada necesară pentru încărcarea acumulatorului, iar dacă faci asta cu un dispozitiv Samsung, lucrurile sunt chiar mai ciudate de atât. Samsung Galaxy S8 și S8 Plus nu se încarcă rapid dacă telefonul este folosit în timpul încărcării, dar nici dacă ecranul este pornit. Problema n-ar fi neapărat asta, ci faptul că simbolul de încărcare rapidă continuă să fie afișat în bara de notificări a smartphone-ului. Această problemă este prezentă încă de la Samsung Galaxy S6, deoarece toate device-urile Samsung se bazează încă pe Quick Charge 2.0 de la Qualcomm, cunoscută ca Adaptive Fast Charging, În cadrul unui test efectuat de către Phandroid, ale cărui rezultate au fost preluate și de către sammobile.com, un Galaxy S8 a avut nevoie de o oră și 37 de minute pentru a se încărca de la 0 la 100% cu ecranul închis, în timp ce ecranul pornit a dus la încărcarea completă a smartphone-ului în aproape trei ore, rezultatul fiind de două ore și 51 de minute. Motivul pentru care Samsung impune această limitare, chiar dacă telefonul afișează că încărcarea rapidă este funcțională, nu este foarte clar. Cel mai probabil, limitarea se datorează faptului că Samsung Galaxy S8 ar putea fi suprasolicitat de către încărcarea rapidă, care s-ar petrece simultan cu activitatea obișnuită de pe telefon.
 4. Devine tot mai ușor să înțelegem limbajul folosit de mai multe culturi de pe glob, dar suntem la fel de aproape să descifrăm și limbajul delfinilor. Cercetătorii își propun să se folosească de inteligența artificială pentru a traduce limbajul delfinilor, iar această inițiativă ne arată cât de repede avansează tehnologia pentru procesarea limbajului și cu ce utilități uimitoare vine ea. Deși inteligența artificială ne permite să înțelegem tot mai multe limbi străine, vorbite în diferite culturi ale lumii, un startup suedez, Gavagai AB, ne arată că lucrurile nu trebuie să se limiteze aici și că am putea, pe viitor, să descifrăm limbajul folosit de delfini. Startup-ul Gavagai AB este implicat într-un proiect care se desfășoară pe durata a patru ani de zile și care este lansat cu scopul de a acumula cât mai multe date despre limbajul delfinilor. Scopul cercetătorilor este de a se folosi de acestea pentru a decoda vorbăria mamiferelor favorite ale tuturor, potrivit Digital Trends. În teorie, înțelegerea limbajului delfinilor nu este un proces diferit de încercările de traducere a alor limbi. Cercetările evidențiază faptul că delfinii comunică într-un limbaj care nu este foarte diferit de al nostru, pentru că și ei se folosesc de propoziții compuse din cuvinte individuale a căror ordine determină înțelesul pe care îl atribuie enunțului. Aceste mamifere fac chiar și pauze de vorbire pentru a le permite celorlați să comunice. Descifrarea acestor conversații se bazează pe aceeași abilitate de a identifica legături între sunete și înțeles, un procedeu pe care îl aplicăm atunci când auzim orice altă limbă străină.
 5. Când vorbim de sisteme pentru recunoaștere facială, respectivii algoritmi sunt asociații cu agenții guvernamentale, dar un exemplu din China ne arată că pot fi folosiți și în situații cu conotații pozitive. Aproape de fiecare dată, când am auzit de tehnologii avansate de recunoaștere facială, am avut motive de îngrijorare. Respectivele sisteme sunt folosite aproape exclusiv pentru identificarea unor răufăcători într-o mare de oameni nevinovați. În plus, ajung să fie implementate la scară largă și să ne facă să ne ridicăm întrebări importante despre intimitate și viață personală. În China, prin intermediul unui site creat de Baidu, algoritmi de recunoaștere facilială, rețele neurale și sisteme de inteligență artificială facilitează reunirea familiilor destrămate din varii motive. Site-ul este intitulat Baobeihuijia și se traduce prin Copile vino acasă, o referință la faptul că inițial sistemul a fost gândit pentru găsirea copiilor răpiți, un fenomen foarte popular în China. Se pare că funcționează, iar Fu Gui a reușit să-și găsească părinții după 27 de ani de când a fost răpit. Tânărul a postat o imagine cu el pe Baobeihuijia. Părinții copilui au postat poze de când acesta era mic pe aceeași platformă online. După câteva luni, sistemul de recunoaștere facială dezvoltat de Baidu a făcut suficient de multe conexiuni între fotografiile postate încât să pună în legătură părinții cu copilul dispărut acum aproape 30 de ani. Un test ADN ulterior a confirmat că aceia chiar sunt părinții lui Fu Gui și nu a fost vorba doar de un truc de marketing.
 6. Acoperișul solar Tesla a fost dezvăluit de Elon Musk în urmă cu ceva vreme are acum și prețuri, pentru cei interesați. Prețul unui acoperiș solar marca Tesla este variabil și depinde, în cele din urmă, de câtă energie ai nevoie pentru locuință, dar și de procentajul panourilor active de pe acoperiș. Pentru a-i ajuta pe oamenii care vor să-și instaleze un astfel de sistem, Tesla a creat și un calculator care îți permite să afli cât de mulți bani vei putea obține de-a lungul anilor, în funcție de zona în care stai, odată ce acoperișul este în funcțiune. Noul acoperiș solar va fi disponibil începând cu această vară, iar în cele din urmă, acesta ar trebui să devină o investiție amortizabilă în timp, ceea ce le face mult mai atractive decât acoperișurile clasice. În plus, materialele din care sunt create noile acoperișuri sunt și mai rezistente decât cele obișnuite. Prețul mediu al noului acoperiș solar este de 235 de dolari pe metru pătrat, iar 35% din suprafața acestuia o reprezintă panouri solare active. Firește, prețurile pot varia, în funcție de materialul ales, de suprafața totală a acoperișului dar, mai important, în funcție de ce procentaj din acoperiș va fi acoperit de panouri standard. Tesla arată că, în medie, doar 40% din acoperiș va fi acoperit de panouri active, dar procentajul real depinde și de necesarul energetic al fiecărei locuințe, arată inverse.com.
 7. Această imprimantă cu laser poate crea imagini de rezoluții impresionant de mari fără a se folosi de cerneală. Oricine deține o imprimantă color știe cât de dificil este să procure cartușe de cerneală. Acestea ori sunt scumpe, ori nu se găsesc pe toate drumurile și trebuie să te zbați serios ca să faci rost de ele, aici depinzând foarte mult de modelul de imprimantă pe care îl deții. Dar și mai frumos ar fi dacă ți-ai putea achiziționa o imprimantă care nu are nevoie de niciun strop de cerneală pentru a-ți produce imagini color la rezoluții incredibil de mari. Un nou model pe bază de laser poate face deja asta prin crearea unor modele microscopice pe foi din plastic. Cercetători de la Technical University of Denmark s-au inspirat de la creaturi precum fluturi și păuni, ale căror aripi și pene conțin culori vii care nu sunt obținute pe bază de pigmenți, ci prin felul în care se împrăștie lumina pe suprafața lor, la un nivel molecular, potrivit Gizmodo. Noua metodă de imprimare se folosește de foi din plastic care sunt acoperite cu mii de piloni microscopici poziționați la o distanță de 200 de nanometri depărtare unul de celălalt. Ca acești piloni miniaturali să dea naștere culorilor, sau să pară că o fac, cercetătorii i-au acoperit cu un strat fin de germaniu (un element chimic care este un metaloid lucios). Un laser ultrafin acționează asupra germaniului până când reușește să îl topească, modificând strategic forma și grosimea lui. Întreaga creație este apoi protejată de un strat care ajută la protejarea formei și structurii acestor piloni.
 8. Dacă vrei să fii la curent cu evenimentele care au loc zi de zi, te folosești de aplicațiile dedicate, dar motorul de căutare Google poate deveni informatorul tău. Până acum trebuia să apelezi la aplicații dedicate pentru a afla ce evenimente nu trebuie să ratezi, dar aveai și opțiunea de a te informa de pe pagina de internet a localului pe care îl îndrăgești. De acum încolo ai și o a treia opțiune, anume de a te folosi de motorul de căutare al Google pentru a obține o listă completă a evenimentelor care se desfășoară în apropiere de tine și care te-ar putea interesa. Astfel, Google introduce o funcție de căutare a evenimentelor care își permite să cercetezi printre rezultate în funcție de locul și data la care aceste fenomene sociale au loc. Dacă vrei să vezi când are loc un concert de jazz sau doar vrei să fii la curent cu ceea ce se petrece în acest final de săptămână, nu trebuie să vizitezi paginile dedicate ale localurilor sau evenimentelor. Tot ceea ce trebuie să faci este să faci o căutare specifică de tipul „expoziții de artă din acest weekend” și Google îți va pune la dispoziție o listă bine organizată și completă a evenimentelor din apropierea ta, potrivit The Verge. Google nu își propune să concureze cu serviciile dedicate evenimentelor și nici nu încearcă să le înlocuiască, ci pune cap la cap un algoritm care să adune la un loc informațiile de pe paginile sale pentru a-ți ușura ție munca de căutare. Diferența este că nu trebuie să vizitezi toate acele site-uri care te-ar interesa, astfel încât să te asiguri că nu ratezi un eveniment important, ci Google îți oferă accesul la o listă atotcuprinzătoare pe care o poți accesa fără prea mult efort. Astfel, dacă vei ajunge la un eveniment important despre care nu ai fi aflat în mod normal, acum știi cui trebuie să-i mulțumești.
 9. În acest zile, se desfășoară în SUA conferința Microsoft Build 2017 și, printre altele, compania americană s-a lăudat în acel context cu Windows 10. Pe 15 iulie 2015, Microsoft a lansat Windows 10. Acesta a fost și continuă să fie un sistem de operare menit să spele păcatele pentru Windows 8 și Windows 8.1. Schimbările radicale de interfață introduse cu cele două sisteme de operare anterioare nu au făcut decât să alieneze un număr semnificativ de utilizatori. În plus, au reușit să genereze în sufletul acestora un nivel semnificativ de ambiție de a nu renunța la Windows 7 și Windows Xp. Windows 10 a calculat media perfectă dintre funcții noi și particularități cu care ne-am obișnuit în variantele anterioare de SO-uri Microsoft. În același timp, oficialii gigantului din Redmond a făcut un pariu imens pe Windows 10 când au afirmat că acesta va fi ultimul sistem de operare. De fapt, respectivul detaliu se referea la ideea că versiunile ulterioare vor veni sub formă de actualizări aduse acelui sistem. Creators Update sau Anniversary Update puteau la fel de bine să fie versiuni complet noi de Windows, dar compania americană le-a a oferit sub formă de actualizări gratuite. La scurt timp după lansarea Windows 10, oficialii companiei fondate de Bill Gates au afirmat că sistemul de operare va ajunge să fie instalat pe un miliard de dispozitive până în 2018. Între timp, pronosticurile s-au mai ponderat, dar Windows 10 tot reprezintă un succes fără precedent pentru americani.
 10. În cadrul conferinței Microsoft Build 2017, oficialii companiei americane au insistat destul de mult pe viitorul asistentului virtual Cortana. Viitorul tehnologic pare să aparțină asistenților virtuali. Amazon a început să facă foarte mulți bani din boxele inteligente Echo dotate cu Alexa și mai multe companii importante din tech au anunțat produse similare. Zilele trecute detaliam prima boxă smart cu Cortanta provenită de la Harman Kardon. Aceea se pare că era însă prima dintr-un lung șir de lansări de care vom avea parte în lunile care urmează. Din interacțiunea cu Cortana în Windows 10 sau pe Xbox One, s-ar putea să fii tentat să crezi că acest asistent virtual nu prea se pretează pentru boxe standalone sau autoturisme. În realitate, așa este, cel puțin momentan. În următoarele luni, americanii îi vor aduce câteva îmbunătățiri importante și-i vor extinde semnificativ numărul de abilități. Primul pas în această direcție este intitulat Cortana Skills Set și se referă la deschiderea asistentului virtual în fața dezvoltatorilor. Acesta este de fapt un framework pe care dezvoltatorii dornici îl pot utiliza pentru a-i asocia asistentului creat de Microsoft o sumedenie de talente noi. Momentan, Cortana Skills este disponibil doar în preview, dar deja facilitează conversia pentru Cortana a abilităților dezvoltate inițial pentru Alexa. Rezultatele acestui efort se vor vedea în Bot Framework, o colecție de talente de care se vor bucura în prima etapă utilizatorii de Cortana pe Windows 10, Android și iOS. Boxa Harman Kardon Invoke este de asemenea pe listă.
 11. În timp ce majoritatea producătorilor importanți de sisteme au lansat PC-uri dotate cu porturi USB-C, Microsoft se sfiește să facă același lucru. Acum am aflat și motivul. Porturile USB-C sunt incredibil de fiabile și oferă un grad remarcabil de flexibilitate pe termen lung. Pot transmite o varietate foarte mare de tipuri de semnale. Facilitează transferul unei cantități mult mai mari de energie electrică. Mufele efective sunt reversibile și se pot conecta și deconecta mai ușor. Din punctul de vedere al celor de la Microsoft, aceste beneficii nu reușesc însă să contracereze deficitele noii interfețe. În urmă cu câteva săptămâni, Microsoft a anunțat Surface Laptop. Respectivul ultra portabil era subțirel, finuț, foarte performant și destul de accesibil. În materialele de promovare, a fost detaliat ca fiind PC-ul viitorului. Avea însă o problemă, venea fără nici un port USB-C, în contextul în care Apple, HP, Dell sau Lenovo au cu toții sisteme cu această interfață pe piață. Pentru a pune paie pe foc, la scurt timp după lansarea Microsoft au apărut online imagini cu un prototip de Surface Laptop dotat cu acel port miraculos. Se pare însă că inginerii americani au decis că nu se justifică să fie prezent în versiunea finală a gadgetului. Într-un interviu acordat celor de la The Verge, Pete Kyriacou a oferit un posibil argument pentru eliminarea portului USB-C de pe marginea viitorului laptop. Managerul general pe inginerie la Surface a explicat că noua interfață continuă să fie o sursă de stres pentru utilizatori, iar standardele variate nu fac decât să genereze confuzie.
 12. NVidia Volta reprezintă noua generație de tehnologie a plăcilor video, iar aceasta a fost dezvăluită după îndelungi așteptări. În cadrul GPU Technology Conference, compania a anunțat noua placă video pentru centre de date, NVidia Tesla V100, care este prima ce folosește arhitectura celei de-a șaptea generații. La fel ca procesorul Tesla P100, pe care îl înlocuiește, placa video Volta este creată pentru a oferi suport inteligenței artificiale și învățării automatizate, astfel că este deosebit de puternică. Aceasta este construită folosind tehnologia de fabricație pe 12nm și are 5120 de nuclee CUDA, 15GB de memorie HBM2, o intefață NVLink 2.0, iar toate acestea îi oferă 15 teraflops de putere. Noua placă video este parte din supercalculatorul DGX-1V, care este suficient de puternic încât să înlocuiască 400 de servere și poate face într-o singură zi calcule ce ar trebui făcute într-o săptămână. Asta se datorează celor opt cipuri Tesla V100, care oferă 960TFLOPS de putere, distribuiți în cadrul a 40.960 de nuclee CUDA.
 13. Un important progres al tehnologiei ne aduce cu un pas mai aproape de inevitabila apocalipsă a roboților. Cercetătorii au dezvoltat un sistem care le permite mașinăriilor inteligente să comunice între ele. Sistemul dezvoltat de cercetătorii de la MIT, denumit C-LEARN, îi învață pe roboți abilități noi, iar aceștia la rândul lor pot transmite informația mai departe celorlalți roboți. Pare că avem de a face cu un început al unei distopii în care roboții se vor răscula și vor începe să facă lucruri după capul lor, fără a-i programa cineva în prealabil. Laboratorul de inteligență artificială de la MIT se folosește de un program pentru a învăța roboții abilități noi. Cercetătorii le oferă reguli de bază referitor la sarcina pe care o au de îndeplinit și o demonstrație cu privire la modul în care această sarcină poate fi realizată. Ceea ce este incredibil este că robotul va putea mai apoi, pe baza cunoștințelor acumulate, să transmită informația mai departe altor roboți, potrivit Gizmodo.
 14. Camerele foto de format mediu nu au fost niciodată pentru oricine, dar în momentul în care acestea sunt și alb-negru, precum noul model Phase One, publicul se restrânge și mai mult. În momentul în care s-a făcut tranziția de la aparatele foto cu film la cele digitale, pe lângă DSLR-urile obișnuite au apărut modele semnificativ mai scumpe intitulate Full Frame. Acestea erau menite să genereze fotografii cât mai apropiate de fiabilitatea unui cadru imortalizat pe film. Cu mult peste ele în materie de calitate și claritate foto se află modele de format mediu sau Medium Format. Hasselblad sau Phase One sunt două companii care, cu mici excepții, activează aproape exclusiv în acest domeniu. Ca referință, camerele de format mediu incorporează de cele mai multe ori senzori de dimensiuni generoase de peste 50 megapixeli. În privința prețurilor, merită să aveți în vedere că noua cameră Phase One IQ3 100MP Achromatic se poate achiziționa fără obiective cu prețul modic de 50.000 de dolari. Partea un pic ciudată este că face doar fotografii alb-negru. Similară din acest punct de vedere cu Leica M Monochrom, noul model de la Phase One este construit în jurul unui senzor de 100 megapixeli. Abilitatea de captură alb-negru a fost atinsă prin eliminarea filtrului de culoare Bayer prezent în majoritatea camerelor foto digitale. Acest detaliu de construcție se reflectă în fotografii cu detalii absolute, valori de luminanță corecte și variații subtile de ton aproape imposbil de capturat altfel. Principiul este cât se poate de simplu, cu cât elimini mai multe elemente din fața senzorului, cu atât cadrele capturate vor fi mai spectaculoase și atrăgătoare.
 15. Intact

  Cerere Helper wKendrickSalawwi

  6.Minim 30 postari pe forum. Minim-14ani
×