Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

[Php]Protejarea Si Securizarea Unui Link


Guest Mecanik

Recommended Posts

Guest Mecanik

Cum protejez un anumit link in PHP ?

Majoritatea dintre site-urile din ziua de astazi au anumite link-uri sensibile , in care sunt stocate anumite date , spre exemplu un log al membrilor sau alte date importante . Aceste link-uri trebuie protejate.

In primul rand , pentru a proteja sau a securiza un anumit link trebuie sa preluam link-ul , acesta il preluam cu $_SERVER['REQUEST_URI']; .

$link = $_SERVER['REQUEST_URI'];

Prin codul de mai sus , copiem link-ul curent in variabila $link . In cel de-al doilea rand , folosim functia strpos() pentru a cauta anumite cuvinte in link.
<?

$link = $_SERVER['REQUEST_URI'];

$cuvant = "log";

$cuvant2 = "admin";

if(strpos($link,$cuvant) !== FALSE or strpos($link,$cuvant2) !== FALSE){

echo "Acest link este protejat!";

//Continuarea codului dumneavoastra.

}

?>

[/code]

In codul de mai sus :

Am preluat datele din link folosind[b] $_SERVER['REQUEST_URI'];[/b] si am ales doua variabile care sa contina cate un cuvant interzis in link dupa care am verificat daca in[b] $link[/b](link-ul nostru) se regaseste [b]$cuvant[/b] sau[b] $cuvant2[/b] , in cazul in care se regaseste , afiseaza "[i]Acest link este protejat![/i]" ( in continuare se poate adauga orice mesaj , sau functie).

Functii folosite:

[b]strpos($propozitie,$cuvant_cautat)[/b] - Aceasta functie verifica daca in "[b]$propozitie[/b]" se regaseste "[b]$cuvant_cauta[/b]t", in cazul in care nu se regaseste , aceasta functie returneaza "[b]FALSE[/b]" .

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...