Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Cum faci PC-ul să meargă mai repede?


RobertBiceps

Recommended Posts

  1. De nenumarate ori utilizatorii calculatorului personal au batai de cap din cauza faptului ca acesta se "misca" greu, programele se deschid cu incetinitorul sau se blocheaza. Ei bine, exista mai multe metode prin care putem transforma PC-ul intr-unul rapid si care sa nu ne mai creeze probleme.
    Va prezentam in mod succint 10 metode pe care puteti sa le aplicati calculatorului pentru a-l face mai rapid si de a va economisi timpul.


    Dezinstalati programele nefolosite:
    Atunci cand cumparati un calculator nou exista posibilitatea de a avea multe programe instalate. De asemenea, PC-urile mai vechi pot acumula in timp, multe programe instalate de utilizatori, care ulterior uita de ele sau nu mai folosesc acele versiuni.
    Pentru a elimina aceste programe neutilizate, faceti click pe "Start", apoi mergeti in "Control Panel", dand click pe "Programs and Features" pentru a parcurge lista programelor din calculator.
    Aici, puteti dezinstala programele neutilizate printr-un click dreapta pe mouse pe numele programului respectiv. (Windows7/Windows8 dar si pe Windows XP este asemanator)

    Stergeti "temporary files"
    Ori de cate ori utilizati un browser, tot istoricul de navigare ramane in memoria calculatorului. Acelasi lucru se intampla atunci cand instalati ceva. E ca si cum, atunci cand cumparati un televizor nu aruncati ambalajul. Pentru a scapa de aceasta dezordine, deschideti "My Computer", selectati partitia principala si dati click pe folder-ul "Windows".
    Apoi, cautati folder-ul "Temp", acolo se aduna toate fisierele mentionate mai sus. Aici selectati toate fisierele care sunt mai vechi si stergeti-le. Apoi, duceti-va la "Recycle Bin" pe desktop si goliti-l.

    Instalati un hard disk performant
    Daca PC-ul are o varsta si actioneaza mai greu, atunci hard diskul ar putea fi de vina. Un hard disk performant poate citi datele mult mai repede si accelereaza pornirea calculatorului.

    Memorie mai mare
    Indiferent daca va pastrati computerul in stare buna de functionare, atunci cand hard-disk-ul devine prea plin, aceasta va afecta viteza PC-ului. Asadar, trebuie sa dotati calculatorul cu mai multa memorie pe hard-disk.
    In zilele noastre, in cazul in care stocati filme si alte fisiere care au necesita multa memorie, atunci hard disk-ul trebuie sa aiba chiar mai mult de 1 TB.

    Opriti pornirea programelor nefolositoare
    Ori de cate ori porniti calculatorul, unele programe incep automat sa ruleze, precum Skype sau Spotify. Toate aceste programe care se deschid odata cu sistemul de operare, folosesc memoria calculatorului si incetinesc viteza acestuia.
    Pentru a opri pornirea automata a acestor progarme, dati click pe "Start" si tastati "Run". In fereastra deschisa tastati "msconfig" si vor aparea toate aplicatiile care pornesc odata cu deschiderea calculatorului. Aici, puteti debifa programele care nu va sunt necesare, la pornire.

    Instalati mai multa memorie RAM
    Ati observat ca atunci cand incercati sa rulati mai multe aplicatii in acelasi timp, apar diverse probleme de blocaj, ca si cand ar aparea un mic accident.
    Acest lucru se datoreaza faptului ca nu aveti destula memorie RAM. Este necesar sa cumparati o memorie RAM mai mare.

    Efectuati defragmentarea
    Este esential pentru functionarea normala si optimizarea calculatorului, efectuarea defragmentarii partitiilor. Intrati in "My Computer", click dreapta pe o partitie si selectati "Properties" si aici "Tools". Apasati pe "Defragment now" si totul se va face automat.

    Faceti curatenie in sistem
    Pentru asta click pe "Start", apoi "All Programs", "Accessories", "System Tools", "Disk Cleanup" (conditii extreme).

    Aspirati praful
    Daca veti deschide carcasa PC-ului, o sa ramaneti surprinsi de cat de mult praf se gaseste acolo. Praful poate bloca fluxul de aer, care este vital pentru mentinerea temperaturii sistemului. In cazul in care acesta se incalzeste, performantele PC-ul vor scadea.
    Utilizati un aspirator setat pe o treapta redusa pentru a curata praful din interiorul PC-ului, dar asigurati-va ca acesta a fost oprit de cel putin 30 de minute si este deconectat de la retea.


    SI CEA MAI BUNA!
    Cumparati un nou PC:
    Un simplu sfat, dar cel mai eficient in cazul in care ai un calculator vechi, este sa iti cumperi unul nou, care are performante mult mai bune decat cel anterior.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Niște lucruri foarte interesante, partea patetică este că aceste lucruri sunt luate de pe comunitatea unde joc eu CS.. unde eu am făcut aceste topic-uri.. felicitări pentru copy-paste

Edited by Braz
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...