Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Cât de bine știu românii să facă față răcelii și gripei


Jagger

Recommended Posts

Doar 4 din 10 români merg la medicul de familie, și asta doar în cazul în care simptomele răcelii sau gripei nu cedează, în rest ei preferă să-și întărească imunitatea prin alimentație, apelează la remediile naturiste sau la automedicație, arată rezultatele celui mai recent studiu național. 

3.jpg

 

Concluziile cercetării, realizat de Ivox, la cererea Societății Naționale de Medicina Familiei, pe un eșantion de 3018 respondenți de peste 18 ani, în perioada 7-14 septembrie 2015, au arătat că cei mai mulți români încearcă în sezonul rece să prevină infecțiile respiratorii prin remedii și soluții naturale.

 

 

De exemplu, 7 din 10 încearcă să își sporească imunitatea printr-o alimentație bogată în fructe și legume proaspete, iar 5 din 10 se odihnesc mai mult. La fel, 3 din 10 români aleg să țină bolile la distanță prin suplimente alimentare.

Dintre participanți, 63% au răspuns că apelează la pastile împotriva răcelii și gripei, în combinație cu ceaiuri calde. 4 din 10 respondenți au declarat că preferă medicamente sub formă de pastile, iar 3 din 10 - plicuri pulbere solubilă.

Atunci când aleg un astfel de tratament, majoritatea râmânilor optează pentru combinații între mai multe substanțe active (74%), mărci cunoscute (66%), în care pot avea încredere. Cei mai mulți (72%) nu apelează la antibiotice atunci când sunt răciți. De asemenea, doar 3 din 10 părinți merg cu copilul la medic de la primele simptome de boală, mai arată studiul.

 

 

„Românii au început să își schimbe conduita cu privire la tratamentul bolilor de sezon: caută informații din surse de încredere și nu mai apelează la antibiotice la primele semne de răceală și gripă. După cum am punctat în nenumărate rânduri, antibioticele nu sunt medicamente destinate tratării răcelii și gripei, provocate de rinovirusuri, respectiv virusuri gripale, ci infecțiilor bacteriene. În schimb, combinațiile de substanțe active pot fi eficace în tratarea acestor viroze, contribuind la ameliorarea durerii de cap, durerilor musculare, febrei, durerii în gât, congestiei nazale sau a sinusurilor“, a explicat dr. Ileana Efrim, medic de familie, Societatea Națională de Medicina Familiei.

 

 

Care sunt diferențele dintre răceală și gripă

Deși simptomele celor două afecțiuni pot fi ușor confundate, bine de știut este că răceala are o durată mai scurtă și este mai puțin agresivă decât gripa, care are o manifestare mai lungă și poate afecta sever organismul.

 

 

-    Răceala debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap și dureri în gât, urmate de creșterea consistentă a mucozității nazale și modificări de culoare a pielii, care capătă un aspect palid. Răceala are o evoluție limitată în timp.

-    Gripa debutează brusc și violent, cu febră înaltă (39-40°C), frisoane, stare generală de rău și dureri puternice de cap, ochi și mușchi, tuse seacă ce poate persista mult după trecerea episodului acut (simptome mult mai severe). Durata gripei este mai mare și se poate complica la copii, vârstnici și bolnavii cronici (afecțiuni cardiace, diabetici, astm bronșic etc.)

-    În cazul suspiciunii de gripă, dacă simptomele se prelungesc ca durată, nu scad în intensitate sau chiar se agravează, pacienții trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru a-și trata corespunzător afecțiunea acută.

-    Pentru calmarea simptomelor de debut, sunt recomandate pastilele care au la bază combinații de substanțe active.

-    Antibioticele sunt interzise la debutul infecțiilor respiratorii de sezon. Ele vor fi prescrise doar de medicul de familie, atunci când este cazul (complicații, evoluție gravă de la debut, bolnavi cronici).

-    Hidratarea corespunzătoare (ceaiuri calde) și o alimentație ușoară bazată pe legume și fructe susțin procesul de vindecare în cazul infecțiilor respiratorii.

 

 

„În caz de răceală și gripă, pe lângă tratamentul simptomelor, care poate fi achiziționat fără prescripție medicală, recomandarea noastră este să vă hidratați corespunzător, să consumați multe fructe și legume, să nu faceți excese și să vă odihniți suficient. În cazul în care apelați la antitermice și antialgice, recomandarea noastră este să citiți prospectul cu atenție și să respectați dozele înscrise pe ambalaj“, a adăugat Dr. Marina Pîrcălabu, medic de familie, Societatea Națională de Medicina Familiei.

 

Sursa: http://www.clicksanatate.ro/Cat-de-bine-stiu-romanii-sa-faca-fata-racelii-si-gripei_0_13590.html

 

Link to comment
Share on other sites

Un lucru vreau sa zic .

Medicinile de azi se vand la pret foarte scump .

1. Mai bine din experienta sa te lecuiesti .

2. In mod ca sa nu cheltuii multi bani .

->>> La Italia populatia se duce la medicul de familie ca iti da o receta cu care te duci la farmacie si iti da medicina cu un pret 90% scontat .

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...