Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Aurelio De Laurentiis


yasha

Recommended Posts

  • Admin

The curious case of Aurelio de Laurentiis. A auzit VOCI si le-a ascultat. Ele l-au dus in peluza. Lumea l-a numit nebun. True story

A fost odata ca niciodata un regizor celebru de la Hollywood care s-a mutat tocmai in Sudul Italiei, unde fotbalul nu respecta niciun scenariu de film. Asta e povestea nefardata a celui mai nebun patron din Liga:

Anul primei aparitii: 1926

Anul reeditarii: 2004

Regizor: Aurelio de Laurentiis

Actori principali: Lavezzi, Hamsik, Cavani

Invitat special: Walter Mazzarri

Genul: Sport

Public tinta: vocile din peluza

Despre Aurelio de Laurentiis se pot face cam o mie de filme, dar asta e treaba lui. Sau a fost. Patronul lui Napoli a renuntat la cariera absolut fabuloasa de la Hollywood, pentru ca a auzit voci. Vocile din peluza, care l-au chemat tocmai in Sudul Italiei, intr-un orasel in care Maradona a scris la un moment dat istorie si unde scenariile se stabilesc pe loc, la cel mai mic fluier sau fanta de lumina de la ofsaid :)

A preluat echipa cand era la pamant

In 2004, Napoli se batea pentru evitarea retrogradarii. Din B in C, sa ne intelegem. Avea datorii de peste 70 de milioane. De euro. De Laurentiis povesteste: "Napoli era moarta de tot cand a ajuns pe mana mea. In 1999, am facut o oferta de 120 de bilioane de lire vechi pentru club, dar am fost refuzat. Cand am preluat-o in 2004, am inceput umili, toti ne scuipau, pentru ca fotbalul murise aici".

In Serie C, Napoli a reinviat, asa cum a promis regizorul devenit intre timp "domn presedinte". A strans in tribune cate 51.000 de fani la meciurile din liga a treia. Record in Italia. Si performantele au inceput sa se lege ca jocul de pase, cand inca nu se stia ce e aia tiki-taka.

Nu s-au nascut seicii care sa isi permita trio-ul de milioane de la Napoli

In 2010 l-a adus pe Cavani la Napoli de la Palermo. De Laurentiis a platit 18 milioane de euro pentru el. In 2007, la revenirea in Serie A, Lavezzi a semnat si el cu napoletanii. 6 milioane de euro de la San Lorenzo. Implinise 22 de ani. Hamsik a venit de la Brescia. Un Bicfalvi al lor, mai mereu rezerva. Avea 20 de ani, un slovac al naibii, pentru care regizorul-patron de la Napoli a platit 5.5 milioane de euro. Ca asa a vrut el. "Imi place mult, e de viitor. O sa vedeti".

Si am vazut. Si noi, si Real, Barca, Inter, City, Milan, Arsenal, United, mai ziceti si voi echipe care va plac. In fiecare mercato, de Laurentiis refuza sistematic oferte de zeci si poate sute de milioane de euro pentru cei trei.

"Noi i-am inventat pe acesti jucatori. Acum doi ani nimeni nu-i stia. Daca le place Anglia, sa mearga acolo, dar sa tina minte asta: acolo se traieste prost, se mananca prost, iar femeile nu-si spala organele genitale", a socat De Laurentiis in 2009.

Pentru ca nebunii frumosi ai fotbalului nu isi negociaza visele

Pentru ca e nebunia lui sa castige cu Napoli Liga Campionilor. Si din cea mai grea grupa posibila, cu City, Villarreal si Bayern, italienii lui "domn presedinte" sunt pe doi in momentul de fata si au sanse la primavara europeana. "Sotia mi-a spus ca sunt nebun ca vin sa imi incerc puterile la Napoli. Dar eu am castigat 7 ani de VIATA alaturi de echipa. E greu sa promit Liga Campionilor. Ma voi intoarce in America la un moment dat. Vreau sa ma intorc, dar voi fi si atunci alaturi de Napoli. Ii voi face pe toti sa se teama de mine si de Napoli a mea, a noastra", mai spune regizorul cu fular de ultras care conduce echipa.

E nebunia lui sa participe la toate conferintele lui Mazzarri. Om in toata firea, la 62 de ani, cu o avere uriasa, cu un nume imens, vine dupa meciuri sa le dea explicatii ziaristilor si suporterilor. Asa a facut si cu Steaua, anul trecut in Europa, 1-0, chinuit. Italienii erau suparati ca Mazzarri a jucat cu un varf. "Vaaaai! Si mie mi s-a parut ciudat rau. Dar ce sa-i fac? Asta a vrut antrenorul asta!". Antrenorul ALA era fix langa el :)

Pentru ca e nebunia lui sa asculte vocile din peluza si sa traiasca propriul film, dupa un scenariu al naibii de bun printre scuterele si fularele albastre din Napoli.

----------------------------------------------THE END----------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...