Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Jurgen Klopp


yasha

Recommended Posts

  • Admin

Are 44 de ani, nu a dispus niciodata de banii de la Real sau de la Barcelona, dar a inventat jucatori dupa care cele doua cluburi uriase alearga acum.

Jurgen Klopp este cea mai frumoasa poveste de succes pentru un manager din Europa. Fara sa aiba super staruri si Baloane de Aur alaturi asa cum au Guardiola si Mourinho, Klopp a invatat sa inventeze jucatori campioni care abia au trecut de varsta majoratului.

Adus in 2008 la Dortmund, dupa 7 ani petrecuti la Mainz, Klopp a reusit un lucru incredibil in timp record: sa construiasca o masina de fotbal care sa le bata pe Bayern, Leverkusen, Hamburg si Schalke in Germania si sa ia titlul.

Vazut ca urmasul lui Matthias Sammer, legendarul antrenor care la numai 34 de ani lua ultimul titlul al lui Dortmund, Klopp a reusit sa scoata in fata jucatori incredibili intr-un timp record: Sahin (vandut la Real Madrid), Hummels, Gotze (dorit de Mourinho), Subotic, Barrios, Schmelzer si Grosskreutz, cu totii jucatori de nationala si cu o cota fabuloasa in acest moment.

Kagawa, un japonez adus pe numai 350.000 de euro, a ajuns acum la o cot de 13 milioane si este cel mai bun exemplu de reusita a campaniei de transferuri facute de Klopp.

Azi, Klopp are in lot pusti fabulosi: Gotze cota 30 de mil euro la numai 19 ani, Subotic si Hummels valoreaza 18 mil euro la 22 de ani, Bender are o cota de 9 mil euro la 22 de ani, Schmelzer are un pret de 7.5 mil euro la 23 de ani, Gündogan costa 6.5 mil euro la 21 de ani, iar Perisic valoreaza 6 mil euro la 22 de ani.

Cu ei in Liga, Dortmund a scos un egal cu Arsenal in acest sezon si forteaza o primavara Europeana intr-o grupa cu Marseille si Olympiacos.Campioana Germaniei a mai castigat o singura data Liga Campionilor, in 96-97. Europa League e si mai departe de atat. In '66, echipa a adus in vitrina primul si ultimul trofeu UEFA Cup.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...