Jump to content
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Tutorial - Despre Redstone (1/?)


AlexIsAnAI

Recommended Posts

Salut. Sunt AlexIsAnAI și mă consider destul de bun la Redstone, o parte importantă a jocului de Minecraft. Nou-venit în această comunitate, m-am gândit să redactez un ghid pentru a îi ajuta pe cei care au nevoie să înțeleagă și să folosească Redstone.

Așadar, începem cu:

 

1. Ce este Redstone-ul? Principii de bază.

 

Prin Redstone înțelegem: 1. praful roșu ce este componenta principală a circuitelor și 2. toate blocurile/entitățile folosite în cadrul unui sistem/circuit Redstone.

Astfel, circuitele de Redstone se bazează pe proprietatea prafului roșu (de unde și numele de Red Stone) de a conduce pulsuri ( asemenea unui circuit electric, veți observa asemănări și mai târziu! ) de energie. Circuitele sunt, de obicei, formate dintr-un input (sursă de energie) și dintr-unul sau mai multe output-uri (consumatori de energie/impuls). Acestea fiind zise, prezint mai jos o listă cu input-uri și output-uri.

 

Input-uri: buton, manetă, torță cu Redstone, bloc de Redstone etc.

Output-uri: piston, Dispenser, Dropper, ușă, lampă de Redstone etc.

De asemenea, circuitele pot fi formate din: praf de Redstone, Repeater, Comparator etc.

 

Redstone-ul are foarte multe utilizări, fiind posibil ca, pe o hartă de Survival, să se automeze toate funcțiile care i s-ar atribui unui jucător: agricultura, minatul, construitul! Pot fi folosite și sisteme defensive, pentru a apăra o bază sau un castel! 

 

2. Ce se poate construi folosind Redstone? Care sunt utilizările principale?

 

Totul. Pot să spun cu mâna pe inimă că, datorită ingenuozității unor elite (jucători precum Sethbling, Cubehamster, Mumbo Jumbo - căutați-ii pe Youtube!), întreaga comunitate de Minecraft se poate bucura de aceste proiecte. Ofer mai jos câteva proiecte ușoare, de dificultate medie și dificile.

 

2.1. Proiecte ușoare:

-o ușă din pistoane de mărimea 2x1 sau 2x2;

-un Mob Spawner cu sistem automat de colectare a resurselor;

-un generator de piatră cu pistoane;

-o fermă automată de găini.

 

2.2. Proiecte de dificultate medie:

-un sistem de sortare;

-o intrare secretă (Jeb Door);

-o fermă semi-automată de vaci/oi;

-o fermă automată de fier;

-un cuptor automat;

 

2.3 Proiecte dificile:

-o torpilă funcțională;

-o fabrică automată de poțiuni;

-un sistem de transport pentru jucători și entități, precum și marfă.

 

Totuși, dificultatea adevărată constă în folosirea eficientă și în legarea acestor sisteme unul de altul! Degeaba, zic eu, poți copia o super-fermă automatizată total după un tutorial dacă ești nevoit să te miști singur pentru a o acționa sau pentru a culege roadele!

Deducem, în concluzie, că cea mai grea parte a redstone-ului este combinarea eficientă între munca manuală și cea automatizată, pentru plăcerea jucătorului.

 

Mulțumesc pentru atenție, voi reveni cu mai multe informații pe această temă. Aștept sugestiile și părereilr voastre în acest topic!

 Khoroshego dnya!

-Alex

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...