Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Marele Joe Frazier A Incetat Din Viata.

yasha

Recommended Posts

• Admin

Unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile a murit astazi.

Joe Frazier a fost diagnosticat cu cancer la ficat in septembrie.

Chiar daca a urmat tratamente intensive in clinici specializate, Frazier s-a stins din viata.

In urma a lasat o cariera prodigioasa, ce a inceput in 1964, la Olimpiada din Tokyo, atunci cand a iesit campion olimpic la box.

A urmat trecerea la profesionisti, acolo unde a strans in total 37 de meciuri, dintre care 32 de victorii.

In doar 5 meciuri din cele castigate nu a reusit sa dea KO, Frazier fiind recunoscut pentru stilul sau agresiv, de unde si porecla "Smokin Joe".

Celebre raman si meciurile cu Muhammad Ali. Frazier a fost primul om care l-a invins pe Ali, in chiar prima confruntare.

Numit "Meciul Secolului", partida de box a avut ca oaspeti nume mari ale vremii: Frank Sinatra, Woody Allen, Diana Ross, Dustin Hoffman sau Burt Lancaster.

Meciul a avut in jurul sau o aura magica, ce nu se mai intalnise in box de pe vremea lui Joe Luis.

Singurul om care a reusit sa ii dea KO lui Frazier a fost George Foreman, desi cu Ali s-a batut de 3 ori.

Foreman i-a luat si titlul in 1973, dupa un meci in Jamaica, invingandu-l si 3 ani mai tarziu, tot prin KO.

Stilul lui Frazier a fost unul apreciat de toti criticii din lumea boxului. Unii chiar l-au comparat cu cel mai mare boxer din toate timpurile, Rocky Marciano. Agresivitatea sa a fost principalul atu in luptele cu Muhammad Ali sau George Foreman. Pe primul a reusit sa il invinga dupa "Lupta secolului". Croseul de stanga a facut atunci ravagii in defensiva lui Ali.

De altfel, aceasta lovitura era cea mai periculoasa din arsenalul lui Frazier.

Nu putini au simtit "dinamita" din stanga lui Frazier. De altfel, la Olimpiada din 1964, Joe spunea despre el insusi:

"Croseul meu de stanga este ca o torpila in cautarea tintei, lovind fetele adversarilor in randuri repetate. Am lovit atat de mult cu mana stanga incat la un momentdat am simtit o durere. Mi-am dat seama ca imi rupsesem degetul mare, insa datorita adrenalinei nu m-a deranjat prea tare."

In finala, Frazier a reusit sa lupte chiar si cu mana rupta, impotriva unui neamt, Hans Huber, care fusese respins din echipa de Lupte Libere a Germaniei.

Eram obsinuit sa ma bat cu tipi mai mari ca mine, dar acum aveam mana rupta. In fine, l-am batut si asa, chiar daca am lovit mai putin cu stanga."

Trei din cei cinci arbitri judecatori l-au dat invingator pe Joe Frazier, aducandu-i astfel acestuia medalia de aur.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing

• No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Create New...