Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Clarence Seedorf


yasha

Recommended Posts

  • Admin

Sunt jucatori care isi leaga numele de cluburi si sunt cluburi care isi leaga numele de jucatori. Nu sunt multi din a doua categorie si nu e decat unul singur care ar trebui sa fie pe coperta cartii: "Cei mai buni fotbalisti din lume!"

Una, doua, trei! Nici raze X, nici alte puteri supranaturale. Trofee. De Champions League. Magice si ele, ca doar e singurul jucator din lume care a castigat de trei ori Liga, cu 3 echipe diferite. Numele real al lui Superman nu e Clark Kent. E Clarence Seedorf, nascut pe 1 aprilie 1976 in Surinam, cu cetatenie olandeza.

Un adevarat numar 10, Seedorf a inceput sa joace fotbal in curtea lui Ajax, echipa care il lanseaza in fotbalul mare la doar 16 ani, cum i se cuvine unui Superman care se respecta. Seedorf devine astfel cel mai tanar jucator care a evoluat vreodata la echipa mare a clubului din Amsterdam. Un prim record. Checked! :)

In 1995, olandezul castiga pentru prima data Champions League, invingand in finala actuala sa echipa, AC Milan. Checked! Recidiveaza 3 ani mai tarziu in tricoul lui Real Madrid. Al doilea trofeu. Checked!

In ianuarie 2000, la insistentele lui Massimo Moratti, este transferat in curtea Interului, cu care ia campionatul, dar la care nu regaseste forma maxima. In 2002, vine mutarea care ii va schimba radical performantele din teren. Semneaza cu Milan, echipa la care Seedorf a cucerit (speram ca aveti timp!) 2 trofee Champions League, o Cupa Mondiala Intercluburi, 2 titluri de campion, 1 Cupa a Italiei, 2 Supercupe si 2 Supercupe europene.

Cu Liga din 2003, Superman devine astfel singurul jucator care a castigat Champions League cu trei echipe diferite.

In ultimul an de contract cu Milan, diavolul cu puteri speciale mai vrea un trofeu de CL. Oricum, istoria fotbalului se va deschide cu el pe prima pagina. Dar Superman nu pleaca niciodata de la locul crimei, fara sa se dea si in spectacol :)

"Ma simt super, in cel mai pur sens al cuvantului, doar cand joc pe postul clasic al numarului 10,in spatele a doua varfuri. Dar, avand in vedere ca sunt platit nu pentru a face ceea ce-mi place, ci ceea ce mi se cere, joc mai retras. Evolutia mea fotbalistica asa o si definesc...ma retrag... sub presiunea varstei.

Oricum, nimic nu poate inlocui mirosul gazonului, care ma va urmari toata viata mea!", e poate una dintre cele mai frumoase declaratii de iubire pentru gazonul pe care multi fotbalisti calca, dar putini reusesc sa il domine.

Pentru ca sunt fotbalisti care isi doresc mai mult victoria, care au si ei doar doua picioare, care nu pot juca daca ploua, daca tribunele sunt goale, daca gazonul a fost prost, daca a fost udat prea mult sau prea putin, daca iarba a fost lasata sa creasca prea mult, daca mingea n-a fost rotunda pentru toata lumea :)

Si, pe langa acestia, mai e Seedorf. Care n-are nevoie decat de mirosul proaspat tuns al gazonului sa stie ca fotbalul, daca il iubesti, e pur si simplu magie!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...