Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Welcome Guest!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Sign in to follow this  
CEO

Android P ar putea „împrumta” sistemul de navigare prin gesturi a interfeţei, observat prima dată la telefoanele iPhone X (Telefoane mobile)

Recommended Posts

facebook_rss.png twitter_rss.png

android-p-nav-bar-3.jpg?width=150&height

Arătată chiar de un dezvoltator Google, interfaţa Android P pune între tastele de navigare Android o „panglică” în stilul iPhone X, capabilă să îndeplinească funcţii diferite în funcţie de gestul realizat pe interfaţa touch. Spre exemplu, la iPhone X, o alunecare în sus şi apoi la dreapta aduce pe ecran lista cu aplicaţii recente.

android-p-nav-bar-3.jpg?width=640&height

Chiar dacă nu lasă mai multe indicii despre funcţionalitatea oferită, poza furnizată confirmă renunţarea la cel puţin una dintre tastele de navigare tradiţionale. Potrivit sursei citate, începând cu versiunea Android P bara de navigare va fi ascunsă atunci când ne aflăm în ecranul principal.

Deocamdată, noul stil de interfaţă se află la stadiul de testare şi nu este garantat că acesta va fi preluat de Android P în forma prezentată. Un motiv serios de îngrijorare este compatibilitatea cu aplicaţiile actuale pentru platforma Android, dezvoltate pentru vechiul sistem cu 3 taste de navigare. Cert este că Google a mai testat implementări diferite ale tastelor de navigare şi cu ocazia unor versiuni de Android anterioare, renunţând în cele din urmă la schimbările propuse. Bara de navigare cu suport pentru comenzi swipe ar avea sens în contextul migrării la telefoane cu ecran bezel-less, fără ramă la partea de jos, însă rămâne de văzut dacă şi restul ecosistemului de aplicaţii poate face tranziţia la fel de uşor.

Chiar dacă mulţi ar dori contrariul, este practic o certitudine adaptarea interfeţei Android pentru ecrane decupate la partea de sus, folosite deja la scară largă. Mai multe informaţii vom afla cu ocazia conferinţei Google I/O, programată pentru luna viitoare.

 

(...)

Cuvinte cheie: Google

Subiecte asemănătoare:
» Google a dezvoltat tehnologii AI care permit izolarea vocilor din mulţime, blocând sunetele ambiante
» Xiaomi Mi 6X va fi prezentat foarte curând. Ar putea fi baza hardware pentru Mi A2 cu Android One
» Google ar putea lansa un nou dongle Android TV, oferind funcţii Smart TV avansate şi suport pentru conţinut video 4K
» ICEE.fest 2018: Facebook, Google, YouTube, LinkedIn, CNN şi Netflix se numără printre companiile care participă la eveniment
» Protest în rândul angajaţilor Google, după ce compania americană a acceptat implicarea într-un proiect cu aplicaţii militare

Articol original - Android P ar putea „împrumta” sistemul de navigare prin gesturi a interfeţei, observat prima dată la telefoanele iPhone X, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
unRErOy2YSU

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×