Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Welcome Guest!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Sign in to follow this  
CEO

Baza de date a unui cazinou a fost compromisă de hackeri prin intermediul unui termometru inteligent dintr-un acvariu (Curiozitati)

Recommended Posts

facebook_rss.png twitter_rss.png

acvariu-b.jpg?width=150&height=120

Internetul Tuturor Lucrurilor (Internet of Things) are o mare problemă în acest moment: securitatea. Nu există, deocamdată, prea multe modalităţi eficiente prin care să fie protejate de infractorii cibernetici uşile de garaj, termostatele, prizele sau interfoanele conectate la internet, iar majoritatea producătorilor acestor dispozitive nu sunt foarte preocupaţi de securitate.

 

Un incident recent ne arată cât de periculos poate fi un dispozitiv inteligent conectat la internet, dacă nu este securizat. Baza de date cu numele celor care pariau sume mari de bani a unui cazinou din Londra a fost compromisă de hackeri care au folosit ca „poartă de intrare” un termometru inteligent montat într-un acvariu. Numele cazinoului nu a fost făcut public, dar incidentul a fost povestit de către Nicole Eagan, directorul executiv al companiei de securitate informatică Darktrace, la evenimentul CEO Council organizat de Wall Street Journal.

 

acvariu-b.jpg?width=640&height=406

 

Robert Hannigan, şeful agenţiei de spionaj digital britanice GCHQ în perioada 2014- 2017, a declarat, la rândul lui, că a văzut o bancă care a fost atacată de hackeri prin intermediul sistemului de camere video de supraveghere ieftine pe care îl folosea. El a adăugat că ar trebui impuse standarde minime de securitate pentru producătorii de dispozitive IoT, deoarece piaţa nu îşi va remedia singură problemele.

Acestea nu sunt singurele cazuri care arată că este nevoie de reguli pe această piaţă. Un bărbat care a cumpărat un sistem inteligent pentru deschiderea uşii de la garaj a lăsat mai multe review-uri negative la produs pe Amazon şi pe forumul producătorului. În loc să-i ofere clientului suport tehnic, compania Garadget i-a dezactivat, de la distanţă, sistemul.

(...)

Cuvinte cheie: cazinou, hackeri, internet, securitate

Subiecte asemănătoare:
» Nu suntem urmăriţi doar pe internet. Iată alte moduri bizare în care oamenii sunt monitorizaţi în viaţa de zi cu zi
» Acest „mecanic” din faţa blocului a uimit internetul cu modul în care şi-a vopsit aripa la Dacia 1300
» Banca Transilvania va integra inteligenţa artificială în aplicaţiile sale
» „Curăţenia” făcută de Google pe internet în 2017: 100 de reclame şterse pe secundă
» Cursa de şoareci cu Wi-Fi

Articol original - Baza de date a unui cazinou a fost compromisă de hackeri prin intermediul unui termometru inteligent dintr-un acvariu, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
mUzGI8yTWVo

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×