Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Welcome Guest!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Sign in to follow this  
CEO

Compania ZTE a fost sancţionată de SUA pentru vânzarea de tehnologii americane către Iran şi Coreea de Nord (Business)

Recommended Posts

facebook_rss.png twitter_rss.png

zte-640.jpg?width=150&height=120

Producătorul chinez de smartphone-uri şi echipamente telecom ZTE a recunoscut în faţa Departamentului de Comerţ din Statele Unite ale Americii că a încălcat embargoul faţă de Iran şi Coreea de Nord, livrând echipamente care foloseau tehnologii dezvoltate de companii americane către aceste ţări. În consecinţă, compania va fi supusă la rândul său unui embargo care va dura şapte ani şi care va avea efecte semnificative asupra smartphone-urilor sale.

zte-640.jpg?width=640&height=417

ZTE nu va mai putea în următorii şapte ani să mai folosească hardware sau software dezvoltat de companii americane. Astfel, smartphone-urile lor nu vor mai putea folosi procesoare Intel sau Qualcomm, în timp ce dispozitivele nu vor mai putea să primească certificare Google pentru integrarea Google Play Services. Acest lucru nu va opri dezvoltarea de smartphone-uri cu Android, software-ul fiind open source. De asemenea, multe dintre modelele ZTE care se vând în China sunt bazate pe chipset-uri MediaTek.

Din păcate, seriile de smartphone-uri high-end precum Axon sau Nubia vor avea de suferit, întrucât acestea erau versiuni internaţionale, echipate cu chipset-uri Qualcomm high-end şi cu sistem de operare Android cu Play Services. Cel mai probabil, aceste modele vor dispărea de pe piaţa vestică, urmând să fie disponibile doar în China, cu procesoare de la alt producător.

În afară de acest embargo, ZTE va plăti şi o amendă de 1,19 miliarde de dolari către Statele Unite şi a fost de acord să se supună unor reguli stricte de interzicere a exportului în cazul în care termenii acestei decizii nu sunt îndepliniţi, sau dacă se dovedeşte că au fost încălcate din nou legi ale export-ului, compania va primi o interdicţie pe şapte ani pentru export în afara Chinei.

Cu această ocazie, probabil că putem spune „la revedere” conceptului ZTE Iceberg, primul smartphone cu două decupaje în display.

 

(...)

Cuvinte cheie: zte, smartphone, android, sua, america, qualcomm, intel,

Subiecte asemănătoare:
» Samsung propune un design de smartphone Galaxy cu „breton”
» Apple pregăteşte un iPhone X într-o culoare nouă
» 12 persoane au fost arestate în 2017 în urma scurgerilor de informaţii din cadrul Apple
» Xiaomi lansează Black Shark, primul său smartphone de gaming
» Samsung pregăteşte o variantă de Galaxy S9 asemănătoare cu iPhone X

Articol original - Compania ZTE a fost sancţionată de SUA pentru vânzarea de tehnologii americane către Iran şi Coreea de Nord, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
HF3OxfyHR34

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×