Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Welcome Guest!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Sign in to follow this  
CEO

Platforma Android în aprilie 2018: Oreo nu mai este pe ultimele locuri (Software)

Recommended Posts

facebook_rss.png twitter_rss.png

android-aprilie-640.jpg?width=150&height

Acum că mai multe smartphone-uri noi au fost lansate în urma MWC, toate cu Android 8.0 sau 8.1 pre-instalat, versiunea Android Oreo începe să prindă avânt în topul oficial publicat de Google pe pagina dedicată dezvoltatorilor software. Desigur, o mare parte dintre utilizatori se află în continuare pe variante mai vechi, însă cele mai populare nu sunt nici pe departe atât de vechi încât să poată fi considerate neutilizabile.

Locul întâi este ocupat în continuare de Android 6.0 Nougat, o versiune foarte populară, care se regăseşte pe aproape o treime din totalul dispozitivelor conectate la Google Play Services (30,8%). Locul doi este ocupat de Android 7.x Marshmallow, versiunea lansată de Google în 2016, cu mai mult de un sfert (26%) din total, în timp ce Lollipop, prima variantă de Android cu Material Design, ocupă locul trei, cu 22,9%. Deja aceste trei variante reprezintă majoritatea smartphone-urilor şi tabletelor care sunt încă în utilizare, ceea ce este o veste bună pentru platformă.

android-aprilie-640.jpg?width=640&height

Locurile inferioare sunt ocupate de KitKat, pe poziţia a patra, cu 10,5% din piaţă, Android Oreo pe locul al cincilea, cu 4,6%, Android Jelly Bean, cu 4,5%, Ice Cream Sandwich pe locul şapte cu 0,4% şi în final Android 2.3 Gingerbread pe ultimul loc cu 0,3%.

Vestea bună este că Oreo nu mai este pe ultimele locuri, înregistrând o creştere de 3,5 procente faţă de luna precedentă. Dacă această creştere va continua, foarte curând Oreo va urca pe locul al patrulea, deturnând în sfârşit vechiul KitKat, care rezistă pe locul patru de mai multe luni. Desigur, până când Oreo va ajunge în top 3 versiuni de Android, va exista pe piaţă deja o nouă variantă. Google deja oferă versiuni beta de Android P către dezvoltatorii software, prezentarea sa oficială fiind aşteptată în luna mai la Google I/O.

În cazul în care Google a rămas pe acelaşi ciclu de lansări precum în anii precedenţi, ne putem aştepta la Android 9.0 „P” cândva în luna iulie.

 

(...)

Cuvinte cheie: android, google, oreo, nougat, marshmallow

Subiecte asemănătoare:
» Honor 10 apare în imagini neoficiale. Lista de componente a fost confirmată
» Compania ZTE a fost sancţionată de SUA pentru vânzarea de tehnologii americane către Iran şi Coreea de Nord
» Samsung propune un design de smartphone Galaxy cu „breton”
» 3300 aplicaţii din Google Play Store adresate copiilor, investigate pentru colectarea abuzivă de informaţii
» Android P ar putea „împrumta” sistemul de navigare prin gesturi a interfeţei, observat prima dată la telefoanele iPhone X

Articol original - Platforma Android în aprilie 2018: Oreo nu mai este pe ultimele locuri, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
KQoJ7CpE8ls

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×