Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

[Php] Ce Inseamna Php?


Guest dizzy

Recommended Posts

Pe scurt, ce este PHP? Ca idee generala, PHP reprezinta un limbaj ce permite modificarea paginilor web inainte ca acestea sa fie transmise de server catre browserele utilizatorilor. PHP poate insera text intr-ul fisier HTML deja definit, poate defini un fisier HTML de la zero, poate sa afiseze o imagine sau sa redirectioneze utilizatorul catre alta pagina. In cadrul acestui proces, PHP poate consulta baze de date, fisiere externe sau orice alta resursa, poate trimite email-uri sau executa comenzi ale sistemului de operare.

Modul in care PHP modifica/defineste o pagina ce va fi afisata de browser este prin instructiunile scrise de programator si delimitate de etichetele <?php ?>. Astfel, orice se afla intre aceste tag-uri va fi executat de interpretorul PHP si inlocuit cu rezultatul executiei. Ce este in afara lor ramane neschimbat si este transmis catre browser. Spre exemplu, avem o pagina ca mai jos.

<html>

<body>

Azi e <?php print date( 'd.m.Y' ); ?>

</body>

</html>

Rezultatul va fi o pagina HTML ce va contine cuvintele "Azi e" si rezultatul codului PHP (in cazul acesta - data curenta). Codul HTML final, transmis de server in urma procesarii PHP este urmatorul:

<html>

<body>

Azi e 20.12.2011

</body>

</html>

Codul PHP nu trebuie sa fie neaparat intercalat in pagina HTML. Secventa de mai jos produce o pagina similara celei de mai sus (in acest caz PHP produce o pagina HTML de la zero).

<?php

print '<html><body>';

print 'Azi e' . date( 'd.m.Y' );

print '</body></html>';

?>

Nota: interpretorul PHP nu este instalat implicit pe orice calculator. Pentru ca toate exemplele de pe site sa functioneze, trebuie sa instalati (manual) un interpretor. Vedeti sectiunea "Inainte de a incepe" pentru detalii.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...