Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Welcome Guest!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

Sign in to follow this  
CEO

Microsoft, salvatorul Linux? Compania tocmai a redistribuit sub licenţe Open Source aproximativ 60 de mii de brevete software (Telefoane mobile)

Recommended Posts

facebook_rss.png twitter_rss.png

microsoft-3.jpg?width=150&height=120

Microsoft se alătură Open Invention Network, un grup care reuneşte numeroase tehnologii brevetate în regim Open Source, dedicat protejării ecosistemului Linux împotriva acţiunilor judecătoreşti pe tema folosirii fără drept a brevetelor software.

microsoft-3.jpg?height=427&width=640

Gestul făcut de Microsoft vine ca o surpriză pentru comunitatea de dezvoltatori, gigantul american fiind renumit pentru stricteţea cu care îşi protejează portofoliul de brevete. Este deja de notorietate modul în care Microsoft a obţinut miliarde de dolari de pe urma sistemului de operare Android şi a rivalului Samsung, drept compensaţii pentru folosirea unor tehnologii brevetate de companie.

Însă de ceva timp Microsoft face paşi în direcţia apropierii de ecosistemul Linux, integrând suport nativ în Windows 10 pentru a rula aplicaţii şi chiar întregi distribuţii Linux, complet cu linia de comandă atât de familiară celor obişnuiţi cu acest OS. Cândva, descris de CEO-ul Steve Balmer drept un „cancer care se lipseşte de orice atinge, din punct de vedere al drepturilor de proprietate intelectuală”, Linux a devenit un fel de copil privilegiat pentru Microsoft.

Venind ca o recunoaştere a modului în care colaborările pentru dezvoltarea de software în regim Open Source poate accelera inovaţia, decizia Microsoft de a se alătura grupului OIN ar putea supraalimenta acest proces, încurajând şi alte companii să se alăture platformei Open Source. La nivel global, platforma Open Invention Network intermediază folosirea brevetelor şi licenţierea încrucişată de tehnologii între 2650 de companii, printre care şi nume grele ca IBM, Google, NEC, Philips, Sony şi Toyota.

Concret, transformarea a 60000 tehnologii proprietare în brevete Open Source se traduce în mai puţină bătaie de cap pentru dezvoltatorii software, care se pot concentra mai mult pe partea de inovaţie şi mai puţin pe reinventarea unor tehnologii existente, dar brevetate deja de Microsoft.

(...)

Cuvinte cheie: microsoft

Subiecte asemănătoare:
» Datele utilizatorilor, şterse după aplicarea Windows 10 October 2018 update
» Microsoft a oprit instalarea Windows 10 October 2018 Update pentru anumite PC-uri
» Microsoft anunţă data la care va închide aplicaţia Skype 7
» Windows 10 este prezent acum pe mai mult de 700 milioane dispozitive
» Microsoft anunţă Windows Virtual Desktop, soluţie cloud pentru o experienţă Windows 10 completă, folosind staţii de lucru conectate în reţea

Articol original - Microsoft, salvatorul Linux? Compania tocmai a redistribuit sub licenţe Open Source aproximativ 60 de mii de brevete software, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
TsPfBP-mkQ8

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×