Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Bun venit Guest!

Alătură-te comunității noastre unde vei avea parte de distracție la maxim! Pentru început, te poți înregistra pe forum și poți comunica cu întreaga echipă și jucătorii.

Sign in to follow this  
CEO

Oppo ar putea să îşi lanseze propriul chipset pentru telefoane. A înregistrat deja numele acestuia în Europa (Telefoane mobile)

Recommended Posts

pixel.png pixel.png

oppo-m1-640.jpg?width=150&height=120

Cei trei producători de top de smartphone-uri din lume, Samsung, Apple şi Huawei au demonstrat că pentru a putea oferi o experienţă de utilizare de top trebuie mai întâi să îţi dezvolţi propriul hardware. Aceste companii folosesc chipset-uri proprietare pentru modelele de top şi chiar şi pentru multe dintre variantele de medie de pe piaţă, singura excepţie fiind Samsung, care alege soluţii Qualcomm în SUA şi China. Se pare că Oppo doreşte să adopte o strategie similară în viitor, înregistrând o marcă înregistrată pentru primul său chipset: Oppo M1.

Apple a fost prima companie care s-a lăudat cu propriul hardware şi software, iar optimizarea software posibilă folosind hardware specializat s-a dovedit a fi o strategie de succes. Astfel, şi alte companii precum Samsung şi Huawei au optat pentru soluţii proprietare, iar succesul este evident: Samsung este cel mai mare producător de telefoane din lume, la baza telefoanelor sale fiind în mare parte chipset-uri Exynos, în timp ce Huawei este cel de-al doilea, care se apropie cu paşi repezi de a cuceri locul întâi, toate dispozitivele sale fiind bazate pe soluţii Kirin.

oppo-m1-640.jpg?width=640&height=335

Oppo ar putea astfel să ofere o experienţă de utilizare îmbunătăţită, actualizări de software mai rapide şi noi funcţii exclusive, pe care le poate dezvolta separat de restul pieţei, care încă este dependentă de chipset-uri de la Qualcomm sau MediaTek. De altfel, compania a angajat în ultima perioadă ingineri care au lucrat în trecut la companii precum Speadtrum şi MediaTek. Din păcate nu ştim foarte multe lucruri despre chipset-ul Oppo. Conform EUIPO, organizaţia europeană care se ocupă cu proprietatea intelectuală, acest cip se va numi Oppo M1. Nu este clar însă dacă vor exista mai multe variante, unele mai puternice şi unele de medie, însă cel mai probabil, producătorul chinez va începe cu un model şi va extinde de acolo seria de procesoare.

De altfel, este destul de uşor de intuit faptul că va fi bazat pe tehnologia ARM. Totuşi, nu ştim dacă Oppo va folosi nuclee standard, precum cele Cortex livrate de ARM, sau dacă va opta pentru un design proprietar, aşa cum face Apple şi cum făcea Samsung până anul acesta.

Oppo obişnuieşte să prezinte noi tehnologii în premieră în cadrul Mobile World Congress la Barcelona. De exemplu, compania a prezentat tehnologia de zoom optic 5x folosind un modul de cameră periscopic în urmă cu doi ani, la MWC 2017, înainte să integreze tehnologia pe seria Oppo Reno la începutul acestui an. Astfel, dacă vom vedea primele prototipuri Oppo cu procesorul M1 la MWC, este foarte posibil ca acestea să nu ajungă pe piaţă prea curând.

 

(...)

Cuvinte cheie: oppo, oppo m1, chipset, smartphone

Subiecte asemănătoare:
» MediaTek Dimensity 1000 este cel mai puternic chipset pentru mobil, conform AnTuTu
» MediaTek anunţă Dimensity 1000, un nou chipset high-end cu 5G care va concura cu Snapdragon 865 şi Kirin 990
» Oppo, gigantul chinez care vrea să cucerească piaţa europeană de smartphone-uri
» Ce vânzări au avut Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi şi Oppo în 2019
» Primele detalii despre Snapdragon 865, procesorul care se va regăsi pe telefonul tău de anul viitor

Articol original - Oppo ar putea să îşi lanseze propriul chipset pentru telefoane. A înregistrat deja numele acestuia în Europa, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
QrW1gtcF-ws

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×