Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Bun venit Guest!

Alătură-te comunității noastre unde vei avea parte de distracție la maxim! Pentru început, te poți înregistra pe forum și poți comunica cu întreaga echipă și jucătorii.

Sign in to follow this  
CEO

Samsung, fabricant de procesoare pentru Intel (Componente PC)

Recommended Posts

pixel.png pixel.png

intel-core-8.jpg?width=150&height=120

Deşi procesul de fabricaţie pe 14nm folosit de Intel pentru actuala generaţie de procesoare este în uz încă din anul 2014 şi ar fi trebuit să ajungă demult la maturitate, Intel încă are dificultăţi cu livrarea unui volum suficient de chip-uri pe 14 către consumatori. Aici intră în scenă Samsung, noul partener Intel preluând o parte din activitatea de producţie în fabricile proprii.

intel-core-8.jpg?height=409&width=640

Dificultăţile de aprovizionare cu procesoare pe 14 nm datează din a doua jumătate a anului trecut, situaţia devenind atât de rea încât directorul diviziei de marketing şi comunicare a Intel, Michelle Johnston Holthaus, şi-a cerut scuze public săptămâna trecută pentru întârzierile constante în onorarea comenzilor, afirmând că dezvoltarea pieţei de PC-uri în acest an „a depăşit eforturile noastre”. Soluţia găsită de Intel este contractarea altor fabricanţi de semiconductoare pentru acoperirea cererii.

Unul din motivele pentru care Intel se confruntă cu aceste probleme este concentrarea investiţiilor pe dezvoltarea procesului de fabricaţie pe 10 nm şi modernizarea facilităţilor de producţie pentru tranziţie la noul nod de fabricaţie în cel mai scurt timp posibil. Cu toate acestea, pot trece ani până când Intel va putea pune efectiv planul în aplicare. Între timp, Intel trebuie să continue să vândă cipuri pe piaţă folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm, oricât de învechit pare acesta în comparaţie cu cel pe 7nm folosit de rivalul AMD.

Important de spus, implementarea procesului pe 10 nm gândită de Intel este din multe puncte de vedere mai ambiţioasă şi superioară tehnologic celei pe 7nm folosită în prezent de AMD, promiţând microprocesoare cu densitate mai mare de tranzistori şi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Din păcate pentru Intel, nu există prea multe opţiuni pentru preluarea comenzilor pe 14nm, TSMC şi Samsung Electronics din Taiwan fiind cam singurii capabili să livreze un volum de producţie suficient de mare. Având în vedere faptul că TSMC este partenerul AMD, cel mai mare rival al companiei, era lesne de înţeles că o colaborare cu acesta ar fi fost greu de obţinut în condiţii avantajoase. Astfel, Samsung a rămas ultima şi probabil singura soluţie fezabilă.

Fără îndoială, sud-coreenii au mult de câştigat din colaborarea cu Intel. Compania încerca de ceva timp să găsească noi motoare de creştere, după ce veniturile din producţia de memorii au scăzut, odată cu prăbuşirea preţurilor spre noi minime istorice.

 

(...)

Cuvinte cheie: samsung, intel

Subiecte asemănătoare:
» Galaxy Note10 Lite apare în arhiva cu rezultate Geekbench, echipat cu chipsetul Exynos 9810
» Samsung începe să distribuie actualizarea la Android 10 şi pentru seria Galaxy S10
» iPhone 12 va folosi panouri OLED Y-OCTA de la Samsung. Disponibilitatea 5G pe toate modelele este pusă la îndoială
» Galaxy Tab Fold ar putea fi prima tabletă cu ecran pliabil de la Samsung
» Samsung Galaxy S11+ apare în primele imagini cu cinci camere pe spate

Articol original - Samsung, fabricant de procesoare pentru Intel, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
hYAP5nsMESU

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×