Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Bun venit Guest!

Alătură-te comunității noastre unde vei avea parte de distracție la maxim! Pentru început, te poți înregistra pe forum și poți comunica cu întreaga echipă și jucătorii.

Sign in to follow this  
CEO

Prima ţară din lume care solicită scanare facială la achiziţionarea cartelelor pentru telefon şi abonamente (Internet)

Recommended Posts

pixel.png pixel.png

facial-recognition-for-phone-users.jpg?w

În timp ce România pregăteşte de la 1 ianuarie 2020 introducerea obligativităţii furnizării datelor de identificare ale utilizatorului la achiziţionarea de cartele SIM, o ţară din lume duce lucrurile mult mai departe, solicitând înregistrarea solicitanţilor într-o arhivă cu semnături faciale administrată de autorităţi.

facial-recognition-for-phone-users.jpg?h

Potrivit unei noi legi intrată în vigoare de la 1 decembrie în China, achiziţionarea unui SIM pentru telefon este posibilă doar prin furnizarea datelor de identificare împreună cu scanare facială. La suprafaţă, această etapă pare să folosească pentru a verifica identitatea cumpărătorului, însă nu este singurul scop.

Noua lege ajută guvernul să dezvolte baza de date existentă pentru recunoaştere facială, complementând informaţiile obţinute deja la achiziţionarea de servicii financiare, a căror acordare este condiţionată deja de parcurgerea acestei etape din motive de securitate.

În cazul achiziţionării de cartele SIM, amprentarea facială este însă mult mai greu de justificat, având în vedere identitatea solicitantului este oricum confirmată folosind datele din buletin, apărând temeri, probabil justificate, cum că guvernul chinez va folosi aceste date pentru reţeaua sa de supraveghere, întărind controlul asupra populaţiei.

Folosită împreună cu o reţea de supraveghere extinsă în toate oraşele mari, amprenta facială permite găsirea şi urmărirea oricărei persoane, chiar dacă foloseşte sau nu telefonul mobil la momentul respectiv. În special vulnerabili ar putea fi cei care aleg să protesteze împotriva abuzurilor comise de guvern, identificarea persoanelor în spaţii publice unde sunt instalate camere de supraveghere devenind mult mai eficientă, la fel şi după pozele distribuite pe reţelele de socializare.

 

(...)

Cuvinte cheie: abonamente telefon

Articol original - Prima ţară din lume care solicită scanare facială la achiziţionarea cartelelor pentru telefon şi abonamente , de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
AWuue3RXr5w

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×