Jump to content
Sign in to follow this  
CEO

Microsoft oferă prima demonstraţie cu Surface Duo, rulând aplicaţii de Android (Telefoane mobile)

Recommended Posts

pixel.png pixel.png

surface-duo.jpg?width=150&height=120

Microsoft pregăteşte de ceva timp o nouă familie de dispozitive cu dual-screen, smartphone-ul Surface Duo şi tableta Surface Neo reprezentând generaţia de debut, anunţate la stadiul de prototip în toamna anului 2019 şi aşteptate pentru lansarea oficială cândva în toamna lui 2020.

Asta înseamnă că Microsoft se ală undeva la jumătatea drumului, inginerii companiei lucrând încă la finalizarea părţii de software şi modificând din mers partea de hardware, în funcţie de problemele apărute pe parcurs. În aceste condiţii, decizia susţinerii unei demonstraţii publice cu produsul rulând software nefinalizat a fost un risc destul de mare pentru Microsoft, iar problemele nu au întârziat să apară.

Smarphone-ul cu două ecrane separate de o balama destul de vizibilă a putut fi observat rulând Google Maps, comutând dinamic între modul de afişare single şi dual-screen. Problemele au apărut la folosirea aplicaţiei YouTube, încurcată de tranziţiile între ecrane. Fără a relua prezentarea de la zero, autorii s-au mulţumit să editeze porţiunea cu probleme, confirmând astfel că partea de software este departe de forma finală. Totuşi, interfaţa Microsoft Launcher arată bine iar comenzile specifice Android 10 funcţionează perfect pe configuraţia dual-screen.

surface-duo.jpg?height=360&width=640

Motivul pentru care Microsoft nu pare să se grăbească să lanseze Surface Duo pare să fie lipsa aplicaţiilor dedicate pentru acesta. De curând, Microsoft a lansat un emulator şi SDK adresat dezvoltatorilor de aplicaţii Android dornici să-şi adapteze creaţiile pentru folosirea cu  Surface Duo, însă e nevoie de timp pentru obţinerea rezultatelor dorite. În mod cert, Microsoft şi-a asumat un rol major optimizarea interfeţei, aşa că putem spera ca produsul finit să fie într-adevăr impresionant.

Rămâne doar de văzut dacă şi utilizatorii de Android se vor lăsa convinşi de produsele Surface Duo, în condiţiile în care acestea vor fi concurate de tablete şi telefoane pliabile ajunse deja la a doua generaţie. Preţurile mai mici şi promisiunea fiabilităţii superioare ar putea fi argumente importante, însă Microsoft trebuie să facă mai mult şi pe partea de design, aducând Surface Duo la un nivel apropiat competiţiei.

 

(...)

Cuvinte cheie: Microsoft

Subiecte asemănătoare:
» Surface Duo, smartphone-ul Microsoft cu Android şi două ecrane reapare în spaţiul public
» Google Chrome va primi o funcţie apreciată la browserul Edge, portată cu ajutorul Microsoft
» TOP 10 cele mai valoroase branduri din lume: domeniul tehnologiei domină la nivel mondial cu Huawei, Google, Amazon şi Apple
» Microsoft începe să afişeze reclame în WordPad, aplicaţia de editare text integrată în Windows 10
» Microsoft Edge bazat pe Chromium, lansat oficial

Articol original - Microsoft oferă prima demonstraţie cu Surface Duo, rulând aplicaţii de Android, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
xPLv6PwR0LM

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×