Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

Cum să construieşti site-uri în WordPress, cea mai populară platformă de publishing (Internet)


yasha

Recommended Posts

  • Admin

pixel.png pixel.png

wordpress-640.jpg?width=150&height=120

Atunci când vrei să creezi un site, cu siguranţă WordPress este una dintre opţiunile pe care trebuie să o iei în calcul. În întreaga lume sunt peste 455 de milioane de site-uri cu pagini în WordPress, iar succesul platformei are la bază uşurinţa cu care poate fi configurat şi folosit.

Ce este WordPress?

WordPress este o platformă software pentru crearea şi administrarea unui site. Se bucură de o popularitate uriaşă, iar peste 35% din site-urile web din întreaga lume au pagini în WordPress.

Acesta este cel mai utilizat CMS (Content Management System) din întreaga lume, dar şi cel mai uşor de folosit.

wordpress-640.jpg?width=640&height=513

De ce sunt atât de populare site-urile cu pagini în WordPress

1. Poate fi configurat şi utilizat cu uşurinţă - Pentru a crea un site cu pagini în WordPress nu ai nevoie de mari cunoştinte în domeniu şi nici de o experienţă bogată. Platforma este intuitivă şi poate fi configurată foarte uşor, mai ales dacă alegi un furnizor de servicii gazduire WordPress bun.

2. Ai opţiuni variate - Poţi face în WordPress un magazin online, site de prezentare, blog, site de anunţuri sau licitaţii sau chiar şi un simplu landing page.

3. Numeroase plugin-uri - În istoria de 17 ani, platforma a fost într-o continuă dezvoltare. În momentul de faţă sunt peste 50 de mii de plugin-uri existente, menite să satisfacă toate dorinţele utilizatorilor. Multe dintre ele sunt gratuite. Datorită lor, platforma este foarte uşor de folosit şi nu ai nevoie de o echipă de progamatori care să iţi introducă funcţii noi sau să facă diverse configurări.

4. E o platformă prietenoasă cu motoarele de căutare - Site-urile cu pagini în WordPress au un cod curat şi eficient, iar motoarele de căutare, precum Google, apreciază acest lucru. Datorită acestei platforme, site-ul tău poate fi indexat mai bine în motoarele de căutare. În plus, beneficiezi de numeroase plugin-uri care te pot ajuta să ajungi pe prima pagină în Google.

5. Costurile sunt reduse - Atunci când alegi să faci un site cu pagini în WordPress nu ai nevoie neapărat de un designer sau de programatori. Dimpotrivă, poţi face totul aproape de unul singur, în funcţie de complexitatea site-ului tău.

Unde găseşti servicii de găzduire WordPress bune?

Un plan de găzduire web special creat pentru WordPress este cea mai bună soluţie pentru tine. E important să alegi un furnizor care oferă servicii dedicate pentru gazduire WordPress pentru că site-ul tău va fi mai uşor de întreţinut.

Daca te întrebi unde găseşti servicii de găzduire WordPress bune, iţi prezentăm câteva avantaje de care vei beneficia dacă vei alege un plan special dedicat acestei platforme:

1. Vei beneficia de un plan dedicat pentru platforma WordPress şi totul este gandit in asa fel incat performanetel site-ului tau sa fie la cele mai ridicate niveluri.

2. WordPress este deja preinstalat şi vă fi uşor de customizat şi folosit. În plus, vei descoperi preinstalate numeroase plugin-uri ce iţi vor uşura munca. Practic, vei avea nevoie de câteva minute pentru a publica primul tău articol.

3. Vei beneficia de actualizări automate ale WordPress şi vei fi tot timpul la curent cu ultimele noutăţi. 39% dintre paginile WordPress atacate de hackeri funcţionau pe versiuni care nu erau actualizate. De altfel, mulţi utilizatori, prinşi cu treaba de zi cu zi, uită să facă update, iar statisticile arată că doar 33% din versiunile din lume sunt actualizate la zi. Tocmai din acest motiv este extrem de important ca furnizorul de găzduire web să facă actualizări automate.

4. Nivelul de scalare va fi la un nivel ridicat datorită infrastructurii alcatuita din hardware de ultima generatie, dar si software-ul necesar ( de exemplu serverle Litespeed)

5. Datele tale vor fi în siguranţă datorită unui sistem de backup automat efectuat zilnic, dar şi pentru că vei beneficia de scanare zilnică de malware, iar nivelul de securitate este ridicat.

Cum să-ţi faci un site cu pagini în WordPress

Aşa cum spuneam, avantajul platformei WordPress este că este foarte uşor de folosit şi că nu ai nevoie de o experienţă foarte mare pentru a crea de la zero un site. Iar daca alegi şi un furnizor de găzduire web WordPress, lucrurile sunt şi mai simple.

Paşii pentru a face un site cu pagini în WordPress sunt următorii:

  • Alegi un nume de domeniu
  • Iţi achiziţionezi un plan de găzduire web dedicat WordPress
  • Iţi alegi o tema WordPress. Poţi opta pentru una gratuită sau plătită
  • Eşti gata să începi treaba la noul tău site

Cât de populară este platforma WordPress

36% din site-urile din întreaga lume sunt construite în WordPress.

În fiecare lună sunt publicate 41.7 milioane de articole pe platforma WordPress, iar limba engleză este cea mai folosită. Astfel, 71% dintre articole sunt publicate în limba engleză.

În WordPress poţi pune accent şi pe comunitate. De altfel, în fiecare lună sunt publicate 60.5 milioane de comentarii. Iar în aceste date nu sunt incluse şi comentariile filtrate drept spam, ce pot fi blocate cu uşurinţă datorită plugin-urilor.

În acest moment în întreaga lume sunt indexate 15.5 miliarde de pagini în WordPress. Acestea sunt văzute de 409 milioane de oameni.

Pe această platformă se regăsesc peste 55 de mii de plugin-uri menite să îi ajute pe creatorii de conţinut.

Companii celebre care folosesc WordPress

Poate că WordPress a început în 2003 ca o platforma pentru bloguri, dar lucrurile nu mai stau deloc aşa. Succesul WordPress a fost atât de mare încât companii foarte importante au început să includă în site-urile lor pagini în WordPress.

Printre acestea se afla The New Yorker, BBC America, Bloomberg Professional, Variety, Sony Music şi MTV News. De asemenea, site-ul oficial al Suediei este făcut tot cu pagini în WordPress, în timp ce Beyonce şi Usain Bolt au ales şi ei această variantă pentru a se prezenta în mediul online.

Este uşor să înveţi WordPress?

Succesul WordPress este cauzat şi de faptul că funcţiile platformei sunt foarte uşor de învăţat şi customizat. Pe vremuri, pentru a crea un site aveai nevoie de cunoştinte HTML, CSS şi multe altele, dar prin intermediul WordPress totul a devenit mult mai uşor.

Paşii pe care trebuie să-i faci pentru a crea un site sunt uşor de îndeplinit şi intuitivi. În plus, nici macar nu este necesar să cunoşti limba engleză, deoarece platforma are un pachet special cu limba română. De altfel, WordPress este disponibilă în 62 de limbi.

Pe de altă parte, funcţiile oferite de WordPress sunt atât de numeroase încât poţi crea şi site-uri complexe cu diverse funcţii.

(...)

Cuvinte cheie: wordpress

Subiecte asemănătoare:
» O vulnerabilitate WordPress lasă până la 200.000 de site-uri vulnerabile în faţa hackerilor
» Un plugin de Wordpress poate permite atacatorilor să preia controlul site-urilor. Utilizatorii ar trebui să îl actualizeze imediat
» Aproape 5500 de site-uri care folosesc platforma WordPress, infectate cu un Keylogger care interceptează cuvintele tastate de vizitatori
» Pe culmile blogului
» Cum îţi faci un blog în câţiva paşi?

Articol original - Cum să construieşti site-uri în WordPress, cea mai populară platformă de publishing, de pe site-ul go4it.ro

ad?__x1ns=1&spgid=0&pub=632203491294404&
Go4itro-Stiri?d=yIl2AUoC8zA Go4itro-Stiri?d=qj6IDK7rITs
hyYOU_egaxQ

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
  • Popular Contributors

    Nobody has received reputation this week.

×
×
  • Create New...