Jump to content
Addicted2 Romania
Aplicatiile pentru functia de "Helper" pentru serverul de Minecraft sunt deschise !

O Noua Arena!


yasha

Recommended Posts

  • Admin

O nouă arenă modernă în România! UTA îşi face stadion!

Un nou stadion modern îşi va face apariţia pe harta fotbalului românesc, după National Arena, Cluj Arena şi noul "Ilie Oană". Autorităţile locale din Arad vor investi 7.4 milioane de euro pentru modernizarea stadionului

"Am asigurări de la autorităţile locale ca să facem un stadion nou, modern. Există deja proiectul, am întrebat UEFA despre normele pe care gazonul trebuie să le îndepelinească. Banii vor veni din fonduri europene", a declarat la DigiSport Giovani Catanzariti, patronul celor de la UTA.

Noua arenă va avea 12.500 de locuri, toate acoperite, iar lucrările se vor întinde pe o perioadă de trei ani. În prezent, stadionul are 7.000 de locuri, însă pe parcursul celor de 36 de luni se vor realiza 6.272 mp de peluze noi, 5.492 mp de copertine şi vor fi reparate tribune pe o suprafaţă de 2.362 mp, conform proiectantului.

Sub Peluza Sud va funcţiona un hotel de dimensiuni mici, cu 23 de unităţi destinate cazării pe termen scurt.

Stadionul Francisc Neumann, din Arad a fost inaugurat în anul 1946. La acea vreme, stadionul era considerat cel mai frumos din ţară. Baronul Francisc Neumann a fost un mare admirator al lui Arsenal, astfel că a încercat să construiască un mic "Highbury" la Arad, importând atât forma stadionului londonez de atunci, cât şi culorile "tunarilor".

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...